Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ronilački klub Lanterna FOTO Iz mora u Lovištu izvučeno između četiri i pet kubika smeća

FOTO Iz mora u Lovištu izvučeno između četiri i pet kubika smeća

Stigli i vatrogasci iz Münchena

Uvala Lovište u Orebiću od nedjelje je čišća jer je Ekološki ronilački klub Lanterna, uz pomoć Općine Orebić, Turističke zajednice Orebića i prijatelja, organizirao prvu ekološku akciju čišćenja podmorja. 

Kaže se da se prvi mačići bacaju u vodu, no to - unatoč kiši koja je prijetila - nije bio slučaj ovog puta. Ronioci iz Orebića, Dubrovnika, Metkovića, Gradca, Korčule kao i njihove kolege iz Sarajeva i Mostara iz mora su izvukli između četiri i pet kubika smeća. Do Orebića je iz Münchena 'potegla' i ekipa od desetak vatrogasaca, bili su tu i kolege iz Vatrogasne postaje Lovišta, pripadnici Gorske službe spašavanja iz Orebića i Dubrovnika te posada na šest brodica  - svi oni pridonijeli su uspjehu ove hvalevrijedne akcije.

'Nadamo se da će ova međunarodna akcija čišćenja podmorja i osvještavanja ljudi kako smeću nije mjesto u moru prerasti u tradicionalnu. Na početku nam je prijetila kiša, no kasnije se vrijeme smirilo i bila je prava bonaca. Zahvaljujemo Općini Orebić i Turističkoj zajednici Orebića bez čije financijske pomoći ne bismo mogli ovo realizirati', rekao je Igor Đuričić, predsjednik Ekološkog ronilačkog kluba Lanterna koji je pokrenuo akciju. 

Vaša reakcija na temu