Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Učenici OŠ Slatine ubrali 710 kilograma maslina iz školskog maslinika

FOTO/VIDEO Učenici OŠ Slatine ubrali 710 kilograma maslina iz školskog maslinika

Zadovoljni su rezultatom

Vrijeme je berbe maslina, stoga su učenici i djelatnici najmanje splitske škole, OŠ Slatine s otoka Čiova, iskoristili prekrasan sunčan dan, 23. listopada 2024., za tradicionalnu berbu maslina u školskom masliniku. Ovaj događaj predstavlja vrhunac cjelogodišnjeg truda uloženog u održavanje i brigu o maslinama. Rezultat te zajedničke posvećenosti bio je više nego impresivan - ubrano je čak 710 kilograma maslina.

'Berba je okupila cijelu školu, od najmlađih učenika do nastavnika, a svi su s veseljem sudjelovali u prikupljanju plodova. Duh zajedništva i suradnje bio je prisutan na svakom koraku. Učenici su se natjecali tko je najvrjedniji, tko najviše pomaže drugima, a kroz ovu aktivnosti naučili su koliko je važan timski rad i koliko je truda potrebno da bi se proizvela jedna kapljica maslinovog ulja', opisuju iz ove osmoljetke.

Nakon što su svi plodovi pažljivo sakupljeni, masline su prevezene u slatinsku Uljaru na Portu, gdje su prerađene u ulje. Ukupno su dobivene 84 litre maslinovog ulja što je veliko postignuće i nagrada za sav uložen rad i trud škole koja broji svega 55 učenika. Ovaj rezultat posebno veseli malu školu jer odražava zajednički rad i upornost cijele zajednice.

'Nakon što je berba završena, učenici i djelatnici zasluženo su se opustili uz pizzu i uživali u ostatku toplog, sunčanog dana. Atmosfera je bila ispunjena smijehom i zadovoljstvom, a još jedna uspješna sezona branja maslina u školskom masliniku završena je s velikim uspjehom. Slatinjani su pokazali kako berba nije samo prilika za učenje o tradiciji, već i o važnosti zajedničkog rada i suradnje, što ovu aktivnost čini jednim od omiljenih događaja u školskoj godini', zaključuju iz OŠ Slatine.


Vaša reakcija na temu