Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Počela energetska obnova OŠ Skalice

FOTOGALERIJA Počela energetska obnova OŠ Skalice

Sve bi trebalo biti završeno do početka školske godine

Radovi na energetskoj obnovi splitske osmoljetke na Skalicama već su se zahuktali, a školarce će u narednoj školskoj godini dočekati energetski obnovljena škola u kojoj prvi puta starta i program produženog boravka. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove je 4.491.662,52 kuna, od čega 1.795.955,89 kuna bespovratnih sredstava odobrenih iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog projekta Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, dok će ostalo biti financirano iz proračuna Grada. Ukupna vrijednost radova energetske obnove škole je 4.017.500,00 kuna s PDV-om, a rok za dovršetak radova je tri mjeseca. Po završetku obnove, na godišnjoj razini uštedjet će se gotovo 65% električne energije.

Dobre vijesti za đake sa Skalica, ali i brojnu djecu, korisnike splitskih škola i vrtića, danas su s javnosti podijelili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš sa suradnicima te ravnatelj škole Leo Botica koji nije krio zadovoljstvo zbog projekta koji će nakon dovršetka školi dati novi, ljepši izgled ali, još važnije, bolje uvjete za školarce i sve zaposlenike.

Uz Skalice, u programu energetske obnove u sklopu Operativnog projekta Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., odobreni za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj su još i osmoljetke na Mertojaku i Pojišanu te dječji vrtići Mandalina i Latica. 

- Završile su školske obaveze, a sad nas čeka posao na obnovi naših škola i vrtića. Ovo je samo jedan od velikih zahvata koje je pokrenula ova Gradska uprava. Podsjećam, gotovo sto milijuna kuna uloženo je u škole i vrtiće. Upravo je u tijeku završetak adaptacije škole na Brdima, završava se dogradnja škole Kamen-Šine, početkom godine smo dovršili dogradnju škole na Pujankama, a prošlo ljeto dogradnju škole na Mejašima. Kad se tome pridoda dogradnja dječjeg vrtića Ružmarina, novi vrtić na Kili, energetska obnova vrtića Latica na Sućidru, vrtića u Slatinama, plinofikacija Malog princa i škole Ravne Njive, a uskoro i Plokite, onda možemo argumentirano kazati kako je ova Gradska uprava itekako dala forte na ukupno podizanje kvalitete boravka naše djece i njihovih odgojitelja i učitelja u našim vrtićima i školama, a time i na radost njihova odrastanja - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara podvukavši posebno uvođenje produženog boravka kao mogućnost koju će od iduće školske godine imati čak 16 splitskih osnovnih škola i nastavak ukidanja treće smjene kao zacrtanih ciljeva koje si je postavila gradska administracija na čijem je čelu.

Izvođač radova je tvrtka CRIVAC d.o.o iz Solina, stručni nadzor vršit će je Meritum inženjering d.o.o. iz Splita, dok je Koordinator II zaštite na radu tvrtka Atesti i zaštita d.o.o. iz Splita.

Vaša reakcija na temu