Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgleda Karepovac dvije godine nakon početka sanacije

FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgleda Karepovac dvije godine nakon početka sanacije

Andro Krstulović Opara ističe kako je zadovoljan dosad odrađenim poslom

Na današnji dan 2017. godine započela je sanacija Karepovca. Nekadašnje ruglo Splita kroz ove dvije godine postala je sanirana i uređena površina. Nakon što je kroz prvu godinu radova premješteno i preoblikovano oko milijun kubika starog otpada, u drugoj godini napravljena je prometna, hidro i elektro infrastruktura te odlagališna kazeta površine oko 70.000 kvadrata s pokosima za milijun kubika novog otpada.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara ističe kako je zadovoljan dosad odrađenim poslom.

- Bilo je ovo vrijeme iskušenja i izazova, kako sam i najavio prvog dana sanacije, 22. studenog 2017. godine. Čestitam izvođačima i čitavom timu angažiranom oko ovog projekta, pogotovo što nisu posustali ni u zaista teškim trenucima koji su nas ispočetka pratili. Nije bilo lako, ali nakon više od pet desetljeća nebrige splitsko brdo sramote je sanirano. Hvala građanima na strpljenju, posebno onima s Dračevca, Kile, Mejaša, Kamen-Šina, Sirobuje, ali i susjednog Solina, sada svoju djecu mogu podizati u zdravom okolišu - kaže gradonačelnik te naglašava kako je borba za zdravlje i čisti okoliš prvi prioritet gradske uprave, koja će na tome nastaviti raditi i dalje.

- Potpuno zadovoljan i ponosan bit ću tek kada svi zajedno na čelu s Čistoćim budemo odgovorno odlagali naš otpad. To možemo i moramo bolje, za dobro Splita i budućih generacija - zaključuje Krstulović Opara.

Vaša reakcija na temu