Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Reciklažno dvorište u Solinu uskoro počinje s radom, evo kako sada izgleda

FOTOGALERIJA Reciklažno dvorište u Solinu uskoro počinje s radom, evo kako sada izgleda

Radit će pet dana tjedno, od čega tri u jutarnjoj, a dva u popodnevnoj smjeni

Kroz mjesec dana, a najdalje početkom travnja će u Solinu početi s radom reciklažno dvorište. Najavio je to gradonačelnik Dalibor Ninčević s kojim je na konferenciji za medije bio i direktor Čistoće Lukša Regjo jer će upravo ovoj firmi biti predano na upravljanje. Potpisan je naime ugovor između Čistoće i solinske gradske uprave. 

Vrijednost je oko 4 milijuna kuna, od čega je 3,3 iz kohezijskih fondova. 

- Sa zadovoljstvom mogu reći da će reciklažno dvorište uskoro biti pušteno u rad. U njemu neće biti odlaganja biootpada, otpada iz klaonica, otpada iz bolnica, azbesta nego će se odlagati otpad iz kućanstava. Počelo je uređenje okoliša reciklažnog dvorišta, 100 tisuća kuna uložit će se u hortikulturalno uređenje - kazao je Ninčević.

Dodao je i da je suživot reciklažnog dvorišta i oplemenjivanje prostora sadržajno je itekako moguć. Na konferenciji za medije je pokazao i dokument kojim je potvrdio zakonitost procedure, što je potvrdio resorno ministarstvo nakon predstavki.

- Kada prijave stižu od nezadovoljnih građana, to mogu razumjeti, no kada to javno govore pojedini vijećnici na sjednici Gradskog vijeća, ponavljajući da su se odluke donosile protuzakonito, onda to nadilazi skupljanje jeftinih političkih poena - ustvrdio je Ninčević izražavajući zadovoljstvo svim odbijenim prijavama.

Regjo je također naglasio da je reciklažno dvorište dostupno isključivo građanima, a ne tvrtkama, zbog čega se ne mogu odlagati velike količine otpada. 

- Sve osobe koje imaju boravište u Solinu, moći će koristiti reciklažno dvorište. U pravilniku će biti jasno određeno što se sve može odlagati. Neke vrste otpada su ograničene količinom, primjerice, četiri gume automobila godišnje. Što se tiče građevinskog otpada, primat će se samo do 200 kilograma u 6 mjeseci - pojasnio je Regjo.

Inače, radit će pet dana tjedno, od čega tri u jutarnjoj, a dva u popodnevnoj smjeni.

Vaša reakcija na temu