Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA U Kaštelima s radom počelo prvo reciklažno dvorište, provjerite kako izgleda

FOTOGALERIJA U Kaštelima s radom počelo prvo reciklažno dvorište, provjerite kako izgleda

Za njegovo opremanje je izdvojeno oko 250.000 kuna

U Kaštelima je s radom započelo prvo gradsko reciklažno dvorište smješteno na području Rudina, a prema odluci Gradskog vijeća, njime će ubuduće upravljati komunalno poduzeće Zeleno i modro. Nalazi se na adresi Put Žabic 16, a u svrhe njegovog opremanja izdvojeno je oko 250 tisuća kuna.

- Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je svaki radni dan i subotom i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 12 do 18 sati, a četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 14 sati. Ovakvim načinom organizacije radnog vremena se izišlo u susret svim građanima. Građani tako mogu donijeti elektronički otpad, papir, plastiku, otpad od metala, stare gume, staklo, staru odjeću, baterije, lijekove, ulja, boje, a prikupljat će se i vrste opasnog otpada nastalog u domaćinstvima kao što su akumulatori, kiseline, lužine, pesticidi i ostalo. Sve ono sve ono što su do sada ostavljali pored kontejnera i što je završavalo zajedno s miješanim komunalnim otpadom sada se može odložiti ovdje – istaknuo je direktor Zelenog i modrog Alen Lučić.

Propisanim Pravilnikom o gospodarenju otpadom skladištit će se sve vrste otpada i kao takve bit će predane tvrtkama ovlaštenim za prikupljanje takve vrste otpada.

- Svaki građanin koji dođe u reciklažno dvorište dužan je javiti se djelatniku, potvrditi identitet osobnom iskaznicom i zadnjim plaćenim računom tvrtke Zeleno i modro. Nakon toga korisnik mora razvrstati otpad po kategorijama uz pomoć djelatnika, a potom se otpad mora izvagati i odložiti u pripadajuće spremnike. Svaki građanin će dobiti potvrdu o vrstama i količinama predanog otpada – naveo je Lučić.

Kaštela su jedan od rijetkih gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji ima reciklažno dvorište, a prihvat otpada koji se tamo dostavlja od strane građana bit će besplatan.

- Otvaranjem reciklažnog dvorišta poboljšat će se komunalni standard na području našega grada. Investicija iznosi oko 2 milijuna kuna i financirana je proračunskim novcem, a važno je napomenuti kako će se ovdje moći odlagati 18 vrsta raznog otpada - kazala je prilikom puštanja u rad reciklažnog dvorišta Marija Pelivan, pročelnica UO za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu