Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Više od 70 volontera pridružilo se akciji čišćenja u Pučišćima

FOTOGALERIJA Više od 70 volontera pridružilo se akciji čišćenja u Pučišćima

Sjajna uvertira za proslavu Dana Općine

Općina Pučišća na otoku Braču ove se subote pridružila se međunarodnoj akciji 'Zelena čistka' (World cleanup day) koja se u Hrvatskoj održava od 2012. godine. Iako odgođena tjedan dana zbog loše prognoze, akcija je polučila veliki uspjeh te je uspjela okupiti preko 70 volontera!

Upravo zbog velikog odaziva, posebno djece, učenika Osnovne škole Pučišća, akcija se proširila na čitavo mjesto, pa se osim čišćenja prirodnih plaža na potezu od svjetionika Sv. Nikole prema granici s Općinom Postira, kako je bilo originalno zamišljeno, čistilo i plaže, šetnice, parkove, ulice i u samom mjestu.

U suradnji s komunalnim poduzećem zaduženim za gospodarenje otpadom, sav prikupljeni otpad je odložen u kontejner za glomazni otpad te će biti propisno zbrinut.

Općina Pučišća svim je volonterima osigurala rukavice, vreće za smeće, vodu i ručak nakon akcije, a veliku pomoć u samoj akciji pružili su i pučiški vatrogasci. 

Sjajna je ovo uvertira za proslavu nadolazećeg Dana Općine Pučišća i svetkovine Sv. Jere koji se slave u četvrtak, 30. rujna.

Vaša reakcija na temu