FOTOGALERIJA Završena izgradnja sustava odvodnje na Gospinom otoku

FOTOGALERIJA Završena izgradnja sustava odvodnje na Gospinom otoku

Investicija je vrijedna 1.730.000 kuna

Radnici Vodovoda i kanalizacije Split dovršili su izgradnju sustava odvodnje za Gospin otok u Solinu. Investicija je vrijedna 1.730.000 kuna od čega su Hrvatske vode sufinancirale 80 posto, dok je preostalih 20 posto osigurao Grad Solin. Radovi su trajali od srpnja prošle godine, obavljen je pokusni rad i u tijeku je priprema dokumentacije za tehnički pregled i konačno puštanje u rad. 

Obuhvat projekta je izgradnja kanalizacijskog sustava na Gospinom otoku za potrebe svetišta Gospe od otoka (Župni ured i nova Bazilika) kako bi se, nakon što prođe ispod korita rijeke Jadro, spojio na crpnu stanicu. Na trasi obuhvaćenoj projektom, izgrađen je gravitacijski fekalni kolektor duljine 260 metara i promjera 250 milimetara, tlačni fekalni cjevovod duljine 20 metara i promjera 110 milimetara te sedam revizijskih okana (šahti).

Izgrađena je i crpna stanica dimenzija 8,00 x 4,80 metara koja je smještena na zelenoj površini između dva parkirališta, južno od Gospina otoka. Građevina je potpuno podzemna, armirano-betonske konstrukcije i sastoji se od crpnog zdenca s dvije uronjive kanalizacijske crpke koje će raditi naizmjenično.

- Ovim projektom stječe se osnovni preduvjeta mogućnost budućeg spajanja niza obližnjih objekata sa zapadne strane kolektora te zaustavljanje nezakonitog ispuštanja otpadnih voda u rijeku Jadro kojem su građani svjedočili prethodnih godina - poručuju iz Vodovoda i kanalizacije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65815, "");
Pregledaj komentare