Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Mrlja u Trajetknoj luci

FOTO/VIDEO Mrlja u Trajetknoj luci

U Lučkoj upravi Split zasad nisu sigurni o čemu se radi

U splitskoj Trajeknoj luci danas gotovo cijelog dana na moru pluta velika smeđa mrlja. 


Naizgled, ne radi se o kemijskom zagađenju, tipa izlijevanja nafte ili ulja. Čitatelji koji su nam poslali fotografije misle da je riječ o biološkom onečišćenju. Sumnjaju u izlijevanje fekalija.

U Lučkoj upravi Split još nisu sigurni o čemu se točno radi.

'Moguće je da su katamarani prilikom polaska podigli dno. Luka je na tom području nešto plića, oko četiri metra dubine pa se to zna dogoditi. Ako se mrlja bude zadržala, za pretpostaviti da je kao i prošle godine došlo do onečišćenja iz ispusta kraj pothodnika. Lani je netko, pretpostavljamo na pazaru, u zaboravljeni oborinski ispust prosuo staro ulje iz motora ili kužine. To se brzo disperziralo. Od tada nismo imali onečišćenja u luci, kažu u Lučkoj upravi Split.


Vaša reakcija na temu