Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRIPE Traže se lokacije za polupodzemne kontejnere
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

GRIPE Traže se lokacije za polupodzemne kontejnere

Za svaku će se tražiti privola stanara

U ponedjeljak je predsjednik vijeća GK Gripe Karlo Pilko s predstavnikom Čistoće obišao ukupno 14 lokacija na prostoru kotara koje eventualno mogu zadovoljiti uvjete za postavljanje poluukopane spremnike i to najprije da su pristupačne operativnom vozilu Čistoća Split . Djelatnici Čistoće lokacije će obići vozilom, a kada se to utvrdi provjeravat će se je li na tim lokacijama postoje vodovi, kabeli, cijevi i slično što bi onemogućilo ukop.

'Nastojimo, kada je god moguće, da se ne diraju zelene površine, ali i da svakim ukopom zahvatimo što veći broj objekata koji će gravitirati toj lokaciji.

Tamo gdje ne bude moguće postavljanje novih spremnika do daljnjeg će ostati standardni kontejneri. Također smo razgovarali i o podijeli kanti za smeće privatnim kućama kako bi se smanjio pritisak na nove lokacije ali samo u zonama gdje je moguć pristup vozilima Čistoće kako bi se otpad planski odvozio.

Čistoća je nabavila i sredstva koja bi trebala spriječiti širenje neugodnih mirisa iz novih spremnika pa se nadamo da će se i ovaj problem riješiti .

Oko nekih lokacija u narednim danima ćemo razgovarati i s predstavnicima stanara nekih višestambenih objekata .

U konačnici, kada se provjere svi parametri za uspješno postavljanje novih spremnika, objavit ćemo i lokacije. Naravno, uvijek ćemo nastojati imati privolu većine stanovnika', poručuje Pilko. 


Vaša reakcija na temu