Hotelu Medena 11,1 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti

Hotelu Medena 11,1 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti

Sredstva su dodijeljena iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Energetska učinkovitost visoko je na listi prioriteta Hotela Medena d.d. što potvrđuje projekt 'Hotel Medena – Nova energija' ukupne vrijednosti 34.912.938,26 kuna koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 11.170.747,45 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a dodijeljen je u okviru natječaja 'Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru'. 

- Stalna briga o zaštiti okoliša, povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije jedna je od temeljnih komponenti održivog razvoja i važan čimbenik u hotelskoj industriji. Iz tog razloga smo izuzetno zadovoljni što smo realizirali projekt 'Hotel Medena - Nova energija' koji će pridonijeti ostvarenju energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije te će ostvariti značajne uštede u našem poslovanju. To sve zajedno ide u prilog promociji održivog razvoja turizma u njegovu širem okruženju, ali i promociji samog hotela - poručuju iz Hotela Medena d.d.


Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a realizacija projekta započela je u siječnju 2014. godine i trajat će do kraja lipnja 2021. godine. Ovim projektom direktno se rješava problem energetske neučinkovitosti stvaranjem uvjeta za eliminiranje gubitaka energije kroz obnovu ovojnice dijela energetski troškovne cjeline, zamjenu unutarnje i vanjske rasvjete energetski učinkovitijom, ugradnjom solarnih kolektora te rekonstrukcijom kotlovnice s ciljem prelaska na dizalicu topline zrak - voda. 

Time će se uštedjeti isporučena energija energetski troškovne cjeline 'Energetska učinkovitost' za 1.070.089 kWh, povećati udio obnovljivih izvora energije u bruto konačnoj potrošnji za 1.806.966 kW te smanjiti CO2 za 62%. 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(60256, "");
Pregledaj komentare