Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ima li Hrvatska dovoljno zelene energije da preživimo nestašicu plina?

Ima li Hrvatska dovoljno zelene energije da preživimo nestašicu plina?

Panelisti su Zdeslav Matić, Mate Rebić i Marin Curavić

Sada, kada pitanje nestašice plina kao jednog od glavnih neobnovljivih izvora energije u Hrvatskoj postaje pitanje dana, ostaje nepoznanica - koliko Hrvatska, uopće, ima obnovljivih, zelenih izvora energije? Jesmo li kao društvo spremni na zelenu tranziciju i koliko poduzetnici shvaćaju važnost zelene energije? 

Nacionalnim planom Oporavka i otpornosti za gospodarstvo osigurano je 25 milijardi kuna privatnom i javnom sektoru. Postoji jedna mala 'caka' - svi projekti koji budu aplicirali za ove novce morat će, u većoj ili manjoj mjeri, imati u sebi integriranu zelenu komponentu ili se sredstva neće moći iskoristiti. 

STech akcelerator u ovom Poduzetničkom kafiću dovodi bivšeg pomoćnika ministra za gospodarstvo, stručnjaka za obnovljive izvore energije i voditelja razvoja IT tvrtke koji će nam odgovoriti na sva goruća pitanja. 

Besplatno se prijavite i poslušajte ih ove srijede, 16. ožujka, u 12h. Panelisti ovog sedmog ZOOM online panela su: 

1. Zdeslav Matić - Renergis

Vlasnik konzultantske tvrtke RENERGIS d.o.o. obavljao je  najodgovornije dužnosti u hrvatskoj energetici kao pomoćnik ministra gospodarstva za energetiku i rudarstvo, ravnatelja HANDA-e, člana upravnog vijeća HERA-e, člana upravnog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predsjednika upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar. 

2. Mate Rebić - Struya

Rebić ima više od 18 godina iskustva u razvoju i implementaciji energetskih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, specijaliziran je u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije s velikim operativnim iskustvom u strateškom razvoju i provedbi zakonodavnih okvira i smjernica energetskih politika Republike Hrvatske i EU. Konzultant je na nizu razvojnih projekata za Svjetsku banku (WB) i Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD). Sa grupom kolega trenutno apsolutno posvećen razvoju inženjersko-konzultantske startup priče pod brandom STRUYA. 

3. Marin Curavić - IT SISTEMI

Curavić je voditelj razvoja poslovanja u tvrtki IT SISTEMI koja provodi projekt 'Razvoj integriranog rješenja za upravljanje imovinom i podršku investicijskim procesima projektiranja, planiranja i provedbe izgradnje obnovljivih izvora energije'. On će nam dati uvid u održive tehnologije i obnovljive izvore energije iz perspektive IT tvrtke koja je sasvim slučajno ušla u priču o održivosti. 

Ovaj Poduzetnički kafić koji STech akcelerator provodi u sklopu projekta 'STech Standard - Poduzetništvo na dlanu', a cilj mu je organizirati upoznavanja poduzetnika i stručnjaka u određenom području u svrhu razmjene iskustava i izmjenu savjeta.

Organizator je STech Akcelerator, a sredstva su osigurana iz EU fondova. Sudjelovanje je besplatno, ali je prijava obvezna putem obrasca na linku preko ZOOM platforme

Očekivano trajanje panela je 1 sat.

Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., u vlasništvu UHY Savjetovanja d.o.o. i dio grupe UHY in Croatia, trenutno provodi projekt pod nazivom 'STech Standard - Poduzetništvo na dlanu'.

Projekt se provodi u periodu od 1. travnja 2020. do 1. travnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 799.909,32 kn, od čega 595.097,73 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Vaša reakcija na temu