Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Informativno-edukacijska radionica o održivom gospodarenju otpadom  održana u Dugopolju

Informativno-edukacijska radionica o održivom gospodarenju otpadom održana u Dugopolju

Sudionicima su podijeljene brošure

U sklopu projekta 'Izgradnja reciklažnog dvorišta u Dugopolju' jučer je u Domu kulture održana je informativno-edukacijska radionica o održivom gospodarenju otpadom.

Stručno izlaganje na temu 'Zašto i kako pravilno sortirati otpad' iznijela je predstavnica tvrtke Alfa atest d.o.o. Anđela Dželalija, dipl.ing.biol. i ekol. mora. Tako se moglo čuti o pravilima održivog gospodarenja otpada (1. Sprječavanje nastanka otpada, 2. Ponovno korištenje otpada, 3. Recikliranje, 4. Oporaba, 5. Zbrinjavanje otpada), o važnosti odvajanja otpada na mjestu nastanka, te o štetnom utjecaju otpada na okoliš ukoliko završi na odlagalištima ili u prirodi.

Uspostavom reciklažnog dvorišta Dugopolje povećat će se stopa odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, iskoristiti vrijedna svojstva otpada, sačuvati prirodni resursi, te smanjiti količina otpada na odlagalištu.

Sudionicima radionice podijeljeni su edukativni materijali (brošure).

Projekt 'Izgradnja reciklažnog dvorišta u Dugopolju' je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 3.609.166,72 kn, a sama vrijednost cijelog projekta iznosi oko 5.700.000,00 kn. Nositelj projekta je Općina Dugopolje.


Vaša reakcija na temu