Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSPEKTORAT I ČISTOĆA O BIOSTABILIZATORU 'Oko uređaja se ne šire neugodni mirisi, rad nije bio sporan'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

INSPEKTORAT I ČISTOĆA O BIOSTABILIZATORU 'Oko uređaja se ne šire neugodni mirisi, rad nije bio sporan'

Bio je u probnom radu

Čistoća Split i Državni inspektorat su nam odgovorili na upit o biostabilizatoru iz Smedereva. Prošlog tjedna splitsku komunalnu tvrtku posjetio je inspektorat zaštite okoliša, i to nakon prijave da se od biostabilizatora širi neugodan smrad. 

'Biostabilizator je postavljen u krugu Čistoće na probni rad temeljem javnog poziva objavljenog u travnju ove godine. Probni rad je trajao četiri tjedna tijekom kojih smo ispitali rad predstavljenog uređaja i provjerili kvalitetu obrade biootpada i njegovo pretvaranje u kompost. Radi se o probnom radu i za postavljanje uređaja nije potrebna građevinska dozvola. Inspekcija je bila i utvrdila da se oko uređaja ne šire neugodni mirisi te da njegov rad nije sporan', navodi Čistoća. 

Evo što kaže Državni inspektorat. 

'Inspekcija zaštite okoliša je povodom prijave o emisijama neugodnih mirisa obavila nadzor te utvrdila da poslovni subjekt na predmetnoj lokaciji u biostabilizatoru obrađuje biorazgradivi otpad u svrhu ispitivanja funkcionalnosti uređaja u probne svrhe. 

Pravni subjekt je u određenom roku dostavio dokaz o podnošenju zahtjeva za izdavanje odobrenja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za preuzimanje otpada u posjed za probne svrhe', navodi Državni inspektorat.

Vaša reakcija na temu