Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTEREF U SPLITU Sedmi Međunarodi energetski forum

INTEREF U SPLITU Sedmi Međunarodi energetski forum

Solarna energija u energetskim politikama Europske unije i jugoistočne Europe

U splitskom hotelu Cornaro 22. rujna održat će se Međunarodni energetski forum - INTERENEF. Tijekom godina forum se profilirao kao referentno mjesto  i događaj za rasprave o gorućim i najaktualnijim pitanjima iz područja energetike, u najširem  smislu. Zadnjih godina INTERENEF posebnu važnost pridaje temama energetske sigurnosti i  energetske tranzicije, potaknut prije svega ekstrinzičnim faktorima kao što su ruska agresija na Ukrajinu i novo strateško promišljanje energetskih politika na razini čitave Europske unije. 

Tragom toga, i ovogodišnje, sedmo izdanje Foruma donosi temu od iznimne aktualnosti, ulogu i upotrebu solarne energije. Riječ je o prvorazrednom pitanju ne samo na razini EU, već posebno  u Republici Hrvatskoj koja obiluje tim obnovljivim izvorom energije. 

Rasprave će se na ovogodišnjem Forumu odvijati na tri panela koji će dati holistički,  sveobuhvatni pogled na problematiku; govorit će se o teoriji i praksi u poslovanju koje uključuje  solarnu energiju, o pravnim i regulatornim aspektima upotrebe solarne energije, te o najboljoj  upotrebi solarne energije iz ekonomske perspektive, tj. profitabilnosti.

Kao i svake godine, na INTERENEF-u će sudjelovati eminentni stručnjaci i panelisti iz Hrvatske, susjednih zemalja i ostalih zemalja Europske unije. Bit će zastupljeni predstavnici velikih  hrvatskih tvrtki i velikih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, kao što je Končar, E.ON, Simens Hrvatska... Sudjelovat će najistaknutiji hrvatski i inozemni pravni stručnjaci, kao i predstavnici  međunarodnih nevladinih organizacija, ekoloških udruga i think tankova koji će dati svoje  viđenje tematike. 

'Javni diskurs i javno-politička važnost koja se pridaje temama energetike, a na poseban način  obnovljivim izvorima energije, evidentna je. Međutim, primjetno je da u javnom prostoru  nedostaje argumentirane, znanstvene i praktične, podloge koja bi usmjeravala javne politike. Cilj ovog Foruma jest da bude zamašnjak upravo takvoj raspravi, onoj koja će biti u stanju utjecati i na konkretna politička i institucionalna rješenja. Organizator foruma je Institut za  europske i globalizacijske studije,digitalni think tank (www.inegs.com)', poručuje prof.dr.sc Anđelko Milardović, utemeljitelj Instituta za europske i globalizacijske studije

Vaša reakcija na temu