Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JE LI 13 ILI 20 POSTO? Ne zna se postotak odvajanja otpada u Splitu
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

JE LI 13 ILI 20 POSTO? Ne zna se postotak odvajanja otpada u Splitu

'Čekamo službene podatke', kažu u Čistoći

Koliki je zaista postotak odvajanja otpada u Splitu nije precizno poznato. Naime, prema podacima gradske firme Čistoća prekoračilo se 20 posto, a onda je stigao hladan tuš iz Zagreba. Na tablici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja piše da je Split na 13 posto.

Gdje je nastao jaz, upitali smo gradsku firmu.

Naveli su kako je objavljeno privremeno izvješće o prekoračenoj količini miješanog komunalnog otpada za jedinice lokalne samouprave za 2022. godinu. Pokrenut je i postupak s ciljem provjere podataka iz baze Registra onečišćavanja okoliša.

- Provjerom ispravnosti podataka za gradove i općine u nadležnosti Čistoće uočene su i prijavljene nesukladnosti u objavljenim podacima timu za statistike otpada MINGOR-a. Potvrdili su da će se ispravljeni i verificirani podaci uzeti u obzir prilikom konačnog izračuna - odgovaraju iz gradske firme.

Stoga, kažu, znat će nakon službenih podataka resornog ministarstva koliko Split odvaja.

Podatak koji je poznat, a na koji je upozorio Jakov Prkić, županijski vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju, je da je na Karepovcu  preostalo oko 300.000 metara kubnih prostora za deponiranje.

Nastavi li se odlagati istim tempom, prostora će biti dovoljno za samo dvije godine.

Vaša reakcija na temu