Jedinom oporavilištu za galebove prijeti zatvaranje, Ornitološki laboratorij treba pomoć

Jedinom oporavilištu za galebove prijeti zatvaranje, Ornitološki laboratorij treba pomoć

Država ih još ne financira jer se čeka donošenje zakona koji bi im to omogućio

Društvo za zaštitu pomoć i proučavanje ptica Ornitološki laboratorij prikuplja donacije kako bi mogli nastaviti s radom i kako ne bi došli u situaciju da moraju zatvoriti oporavilište za galebove. Oporavilište za galebove tj. prihvatilište za sve galebove koji imaju potrebu za oporavkom, je otvoreno kao prvo te vrste u Hrvatskoj, a oporavilišta specijaliziranog samo za galebove i ptice vodarice, s adekvatnim jezercem i biotopom te vrste osim njihovog još nema. 

- Stoga smo mi u suradnji s udrugom Živa priroda, uspostavili suradnju koja je iznjedrila utočiste ove vrste. Do sada smo primili tridesetak možda i više, galebova, što mladih što ranjenih. Od toga broja svi mladi galebovi su naposljetku odletjeli, čak i oni koji su imali povrede krila, oporavili su se i odletjeli sami iz utočišta, što je krasan uspjeh za te ptice koje na mjestu svog pronalaska, nisu imale šansu da se oporave uz hranjenje i adekvatnu stručnu pomoć - poručuju iz Ornitološkog laboratorija.


Trenutno imaju 5 galebova koji imaju slomljena krila, stiže im još nekoliko ovih dana, međutim sredstva za hranu i ogradu koju planiraju podići te otočić koji je u izgradnji, su zapravo nedostatna za rad utočišta. 

- Država nas još ne financira jer čekamo zakon kojim bi se mogli registrirati i dobivati novčanu potporu za rad utočišta. Stoga, ako ovih dana ne uspijemo sakupiti dovoljno za potrebe prihvatilišta, nažalost nećemo više moći nastaviti s radom, koji iako je vrlo uspješan, ipak ne nailazi na potporu ljudi, donacije ne stižu osim ponekih koje nisu dovoljne da pokriju barem minimalne troškove utočišta. Spasite galebove, donirajte za jedino specijalizirano utočište za galebove u Hrvatskoj - poručuju iz Ornitološkog laboratorija, a broj računa na koji možete uplatiti sredstva nalazi se ovdje.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75034, "");
Pregledaj komentare