Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot JEDINSTVENI MUZEJ PODMORSKE UMJETNOSTI Skulpturama potiče obnovu koralja

JEDINSTVENI MUZEJ PODMORSKE UMJETNOSTI Skulpturama potiče obnovu koralja

Nadahnuće je za očuvanje grebena i oceana

Nedavno otvoren Muzej podvodne umjetnosti (MOUA) smješten na obali Townsvillea u sjevernom Queenslandu u Australiji ne samo da je važan turistički projekt, već je i nadahnuće za očuvanje grebena i oceana, javlja Morski.

Radi se o prvom podmorskom muzeju na južnoj hemisferi, kojim upravlja poznati britanski kipar Jason deCaires Taylor. Isti je prethodno radio na podvodnim muzejima u Grenadi, Meksiku , Bahamima , Španjolskoj i na Maldivima.

Umjesto na jednom mjestu, MOUA se prostire na četiri mjesta u Velikom koraljnom grebenu. Dva od četiri projekta dovršena su u prosincu 2019. Druga dva su još uvijek u fazi finalizacije.


Vaša reakcija na temu