Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JU MORE I KRŠ Izrađena integralna studija prostorne valorizacije rijeke Jadro

JU MORE I KRŠ Izrađena integralna studija prostorne valorizacije rijeke Jadro

U suradnji s Gradom Solinom i solinskom Turističkom zajednicom

Javna ustanova 'More i krš', Grad Solin i Turistička zajednica grada Solina dovršavaju projekt 'Jadro-izvor života', referentne oznake KK.06.1.2.02.0051 se financira iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine' u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.'. 

Ukupna vrijednost projekta je 24.444.765,33 HRK, od kojih se ukupno 19.026.352,94 HRK financira iz EU bespovratnih sredstava. 

Polazeći od još uvijek žive memorije, ali i iznimne vrijednosti i slojevitosti područja izvora, cilj projekta 'Jadro – Izvor života' jest stvoriti jedinstveno posjetiteljsko područje posebnog rezervata i uže okolice u svrhu očuvanja bioraznolikosti, s naglaskom na zaštićenu pastrvu koja je uz 'Riku' i Salonu jedan od simbola Solina.

Projektni partneri su do sada realizirali niz aktivnosti u sklopu projekta od kojih je bitno istaknuti završetak radova izgradnje i opremanja škole višestranog razvoja u prirodi - Uređenje napuštenog tupinoloma u Majdanu. Projektni partneri uskoro počinju radove izgradnje i opremanja ključne posjetiteljske infrastrukture rezervata izvora Jadra, čija se realizacija očekuje u sljedećih 12 mjeseci. U sklopu navedenih radova će biti izgrađen interpretacijski centar, centar za posjetitelje s prezentacijskom dvoranom, prezentacijski paviljon mekousne pastrve, viseći most, gledalište u šumi, dječje igralište, zelena šetnica te poučna staza Južni dio.

Dovršena je izrada Integralne studije prostorne valorizacije rijeke Jadro. Svrha studije je kroz relevantne interdisciplinarne podatke o rijeci Jadro dati prijedlog smjernica za budući integrirani razvoj kroz prostorno-plansku i stratešku dokumentaciju jedinica regionalne i lokalne samouprave te stručnih institucija nacionalne, regionalne i lokalne razine s naglaskom na očuvanje kvalitete rijeke Jadro i populacije endemske podvrste mekousne pastrve.

Link na studiju: http://moreikrs.hr/ProjektiPdf/Publikacije/INTEGRALNA%20STUDIJA%20PROSTORNE%20VALORIZACIJE%20RIJEKE%20JADRO.pdf


Vaša reakcija na temu