Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kaštela dobila pametnu kantu za otpad

Kaštela dobila pametnu kantu za otpad

Spremnik je antivandalski, sprječava prekopavanje po smeću, izlazak neugodnih mirisa, a preko softvera javlja stanje popunjenosti

Kaštela su dobila 'pametnu kantu' i tako obogatila komunalnu infrastrukturu za jedno moderno inovativno rješenje. Riječ je o najsuvremenijem spremniku za otpad kojeg je na Kamberovom šetalištu u Kaštel Starom postavila gradska komunalna tvrtka Zeleno i modro.

Riječ je o kompaktoru na solarni pogon marke Procopress za sakupljanje manjih otpadaka na javnim površinama. Omogućuje ručno otvaranje otvora za ubacivanje otpadaka kao i higijensko nožno otvaranje. 

- Ovakva 'pametna kanta' je rješenje za urbana i turistička područja. Osigurava prikupljanje čak i do osam puta više otpada nego ostale kante jer je opremljena prešom na solarni pogon koja sabija otpad - ističe Alen Lučić, direktor tvrtke Zeleno i modro.

Spremnik je antivandalski, sprječava prekopavanje po smeću, izlazak neugodnih mirisa, a preko softvera javlja stanje popunjenosti. U postavljanju spremnika sudjelovao je i Vlastiti pogon Grada Kaštela.


Vaša reakcija na temu