Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook KONAČNO Počela gradnja reciklažnog dvorišta na Duilovu!

KONAČNO Počela gradnja reciklažnog dvorišta na Duilovu!

Radovi bi trebali biti gotovi najkasnije za četiri mjeseca

Split će konačno dobiti prvo reciklažno dvorište van Karepovca. Za najdalje četiri mjeseca na Putu Orišca će biti gotovi radovi. Oko ove lokacije, koja je ucrtana u GUP-u su se lomila koplja jer je vlasnik tvrdio da će mu uništiti turizam. 

Naknadno se utvrdilo da je vlasnik turističkog objekta prisvojio gradski komad zemlje. Za  gradnju reciklažnog dvorišta na ovom području, dodajmo, izborili su se na koncu aktivisti iako je gradska uprava htjela mijenjati lokaciju.


Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je  potpisao odluku u veljači da izvođač radova bude tvrtka 'Kavelj'.

Njihova,  ekonomski najpovoljnija ponuda iznosila je 4,5 milijuna kuna. Za izradu glavnog i izvedbenog projekta te projektne dokumentacije plaćeno je 75.625 kuna, a postupkom jednostavne nabave odabran je stručni nadzor po cijeni od 66.250 kuna.

Vijest je komentirao Branimir Urlić iz stranke Pametno.

- Ljudi je l' to moguće? Nakon desetljeća sabotaže od strane svih aktera gradske uprave i čistoće počela je konačno gradnja reciklažnog dvorišta na Orišcu/Duilovu - napisao je.


Iz Grada su priopćili i kako je u postupku ishođenje građevinske dozvole za Reciklažno dvorište u Kopilici, a u izradi je glavni projekt za Reciklažno dvorište na Pujankama. 'Time Grad Split aktivno radi na ispunjavanju zakonske obveze o uspostavi sedam reciklažnih dvorišta na području grada', dodaju. 

Čistoća Split nedavno je postavila dva nova mobilna reciklažna dvorišta na području grada Splita, jedno na Kocunaru (u Mosećkoj ulici, kod crkve sv. Luke), a drugo na Gripama (na križanju Osječke i Vukovarske ulice). Ranije su postavljena također dva mobilna reciklažna dvorišta na Poljudu (s južne strane stadiona, pored poligona autoškole) i Mertojaku (na križanju Žnjanske, Odeske i Biogradske ulice), a u planu su još tri na području grada. 

U mobilnim reciklažnim dvorištima moguće je odvojit staklo, plastiku, papir, metal, tetrapak, obuću i odjeću, tonere, baterije i lijekove.

Vaša reakcija na temu