Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KRAJ OVOGODIŠNJE BORANKE: 'U tri godine posađeno je preko 100.000 stabala'

KRAJ OVOGODIŠNJE BORANKE: 'U tri godine posađeno je preko 100.000 stabala'

Na posljednjoj akciji je oko 200 volontera

Sađenjem pinjola u Sitnom Donjem završava 29. po redu 'Boranka', najveća volonterske akcija pošumljavanja u Dalmaciji. Nastala je kao odgovor na požar koji je prije četiri godine poharao istok Splita. 

Prema riječima prvog izviđača Dana Špicera, posađeno je preko 100.000 sadnica otkako su krenuli, a ruke je dalo preko 8000 volontera.

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji sudjelovalo je 200 volontera, kanadski veleposlanik Alan Bowman, učenici Prve i Treće gimnazije, studenti Kineziološkog fakulteta te predstavnici brojnih tvrtki.

- Otkako sam došao u Hrvatsku podržavam akciju, ovo mi je treći put. Kanada uvijek podupire ovakve projekte jer važno je saditi stabla kao rješenje u borbi protiv klimatskih promjena - kazao je veleposlanik.

Nasmijao je da su kanaderi iz njegove države, ali osim što vole gasiti vatru, vole i saditi drveća.

- Danas smo sadili pinjol, inače se kombinira vrsta sadnice ovisno o području.Crnogorica uspijeva na višim nadmorskim visinama i uvijek su autohtone vrste - podsjetio je Špicer.

Iako je na akciji bio najavljen splitski gradonačelnik Ivica Puljak ipak nije došao. Ispričao se uoči Boranke i otkazao sadnju.


Vaša reakcija na temu