Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay KRIZNA SITUACIJA Benzinska postaja u Splitu uvela ograničenje za kupce u veleprodaji, toči se do 50 litara po vozilu

KRIZNA SITUACIJA Benzinska postaja u Splitu uvela ograničenje za kupce u veleprodaji, toči se do 50 litara po vozilu

'INA nam isporučuje manje goriva'

Poslovni subjekti koji se opskrbljuju gorivom na benzinskoj postaji tvrtke Daler d.o.o. u Splitu dobili su obavijest direktora Joška Didovića

'Zbog izvanredne krizne situacije na tržištu naftnih derivata i sve manje dostupnosti goriva za kupoprodaju, primorani smo ograničiti točenja na 50 litara goriva po rezervoaru vozila. Ovakvu odluku donosimo u nadi da će se situacija što prije stabilizirati i vratiti u normalne okolnosti', stoji u obavijesti. 

Kontaktirali smo direktora Didovića i evo što nam je rekao. 

'Ograničenje se odnosi isključivo za kupce u veleprodaji, tvrtke koje se opskrbljuju kod nas gorivom. Ako se plati odmah, nema ograničenja. Isto tako, za privatne osobe koje dolaze napuniti spremnik vozila također nemamo ograničenja, no tu se ionako radi uglavnom o spremnicima do 50 litara. Malo je ih je onih s većim spremnicima', kaže Didović. 

Otkrio je i razlog zbog kojeg je pribjegao ovakvoj mjeri. 

'Mi nabavljamo gorivo isključivo kod INA-e, a oni su značajno ograničili isporuku goriva. To varira od tjedna do tjedna, no recimo da dobivamo oko 50 posto manje goriva nego inače. I možemo reći da smo još dobro prošli kako je drugima. U načelu goriva ima, ali mislim da ga INA ne želi prodavati zbog male marže. U takvim okolnostima, nama je manevarski prostor zaista sužen i zbog toga smo se odlučili na ovakvu mjeru', kaže Didović. 

Kako je cijena goriva odletjela u nebo, ima i onih, kaže Didović, koji par dana najavljenog poskupljenja dođu s kombijem i plastičnim kanistrom od 1.000 litara, ali takvima ne prodaju gorivo jer takvo što nije zakonski dopušteno. 

'Benzinska pumpa je po definiciji mjesto za opskrbu gorivom motornih vozila, a gorivo se može transportirati u metalnim posudama do 200 litara, a nikako u plastičnim kanistrima', kaže Didović.

Vaša reakcija na temu