Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MALI EKOLOZI Učenici na Duilovu bacili bio kugle u more

MALI EKOLOZI Učenici na Duilovu bacili bio kugle u more

Akciju je organizirala udruga Eko Duilovo

Bacanjem oko tisuću glinenih kuglica s efektivnim mikroorganizma u more na plaži Duilovo zaokružena je eko akcija u kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad. Riječ je o inicijativi udruge Eko Duilovo, koju su prihvatili u ovoj osmoljetki gdje su prije oko dva tjedna izradili kugle veličine teniske loptice. EM bio kugle sadrže zdrave bakterije koje intenzivno pročišćuju more te potiču razvoj flore i faune. Ova tehnologija razvijena je u Japanu prije pedesetak godina, a danas se primjenjuje u više od 130 zemalja. U Hrvatskoj je također korištena, ali, koliko je poznato, ovo je bilo prvo korištenje u Splitu. 

- Želimo se zahvaliti svim učenicima te njihovim učiteljicama na volonterskom sudjelovanju te poručujemo da s ovim nećemo stati. Pozivamo i ostale građane da se pridruže ovakvim akcijama te da iste efektivne mikroorganizme pribave u tvrtki 'Efektivni Mikroorganizmi - originalna tehnologija Rijeka' d.o.o. koja je ovlaštena za prodaju navedenog sadržaja - rekao je Zoran Jurica Aničić, predsjednik udruge.

Zahvalio se i tvrtki 'Roto dinamic - svijet pića' koja je donirala sokove za male ekologe.

Vaša reakcija na temu