Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MJEŠTANI VRANJICA NEGODUJU 'Doslovno se gušimo u smradu krepaline i opasnosti od zaraze'

MJEŠTANI VRANJICA NEGODUJU 'Doslovno se gušimo u smradu krepaline i opasnosti od zaraze'

'Konstantno upozoravamo na problem'

Građanska Inicijativa 'Mjesto koje hoće živjeti' iz Vranjica još jednom upozorava na problem glomaznog otpada koji se odlaže pokraj njihovih kontejnera te građevinskog, brodskog i opasnog otpada koji se trpa u njihove kontejnere. 

'Potrebno je postaviti bolje osvjetljenje i nadzor na mjestima gdje se nalaze naši komunalni kontejneri putem kamera za koje grad Solin tvrdi da nema novca u proračunu.

Iako iz grada Solina tvrde da ni kamere ne bi riješile problem otpada i tu staje priča, mi smatramo da bi se riješio problem pod uvjetom da se kazne za odgovorne napišu i naplaćuju.

Kontejneri za koje mještani plaćaju naknadu su napunjeni u roku sat vremena nakon pražnjenja (ne od strane mještana), a ostali otpad je ostavljen pored kontejnera. Otpad se iskrcava iz kombija, kamiona, prikolica...

Dodatni problem stvara bivši Salonit i Brodoremont i njihov otpad završava u našim kontejnerima. Nitko im nije sposoban tri godine narediti da u svojim firmama moraju imati kontejnere za SVE vrste otpada. Izrađuju luksuzne brodove, a otpad se iskrcava u naše komunalne kontejnere?!

Tri godine pišemo odgovornima za isti problem i apsolutno ništa nije poduzeto. Ne samo što smo kanalizacija gradu Splitu nego i prihvatilište za sav otpad Kaštelima, Splitu, Solinu...

Doslovno se gušimo u smradu krepaline i opasnosti od zaraze!', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu