Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Most: 'Besramno je tvrditi da CGO Lučino razdolje neće utjecati na zdravlje ljudi'

Most: 'Besramno je tvrditi da CGO Lučino razdolje neće utjecati na zdravlje ljudi'

Poskupit će i odvoz otpada za građane

'Očito je da  vladajući strahuju od spominjanja ovog projekta u javnosti pa nastoje na sve načine izbjeći struku i argumentiranu raspravu. Pokazali su to i na tematskoj sjednici na kojoj su izbjegli sudjelovati u raspravi te su, iako nijedan hrvatski zakon to ne brani, a međunarodne konvencije čak i savjetuju, zabranili govoriti predstavnicima građanskih inicijativa i eminentnim stručnjacima iz područja zaštite okoliša. 

Župan je u raspravi inicijativu da se raspravlja o izgradnji centra nazvao besramnom, ne razmišljajući o tome koliko su besramna njihova prikrivanja činjenica o posljedicama izgradnje CGO i koliko je besramno preko godinu dana držati u tajnosti studiju izvodljivosti. Time je vjerojatno želio sakriti od građana to da će odvoz otpada zbog ovog projekta poskupiti'. Poručili su to iz Mosta nezavisnih lista, nakon tematske sjednice dubrovačko-neretvanske Županijske skupštine s jedinom točkom dnevnog reda, Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Lučino razdolje.

'Besramno je tvrditi da CGO neće imati štetnog utjecaja na Malostonski zaljev jer je i djetetu koje u trećem razredu uči o kršu jasno da će taj utjecaj biti znatan. I stonski školjari aktivirali su se u obrani svjetski poznatih kamenica i egzistencije školjaka na ovom području. Ne samo da je ugrožen Malostonski zaljev i školjkarstvo nego i slivovi Trebišnjice i Neretve, kao i kvaliteta života i zdravlje ljudi na puno širem području', kažu iz Mosta.

Vaša reakcija na temu