Foto: Facebook NAČELNIK JELSE: Ovako nešto ne može se više tolerirati!

NAČELNIK JELSE: Ovako nešto ne može se više tolerirati!

Borba s ilegalnim deponijima

'Svi se volimo busati u prsa kako smo turistička destinacija, kako trebamo biti čisto, lijepo uređeno mjesto.....a cijelo vrijeme sami sebi u očitom nedostatku kulture i komocije radimo smetlište od uspješne turističke destinacije', poručio je to putem svog Facebooka načelnik Općine Jelsa, Nikša Peronja te dodao:

'Djelatnici općinske komunalne tvrtke Jelkom d.o.o. rade svoj posao, te kao i svi mi sigurno u ponekim aspektima mogu bolje odrađivati svoj posao, i to je činjenica, no komoditet pojedinaca ne bi moglo pratiti ni trideset komunalnih tvrtki.

Radimo na tome da to bude još bolje, efikasnije, stvarajući za to uvjete, modernizacijom, nabavljanjem novih modernih vozila, čistilice i perilice javnih površina. Prvi smo u Dalmaciji napravili sanaciju deponije Prapatna u vrijednosti cca 7 mil.kn, , prvi na otoku gradimo reciklažno dvorište u vrijednosti od 3.5 mil.kn. iz EU fondova, krećemo sa odvojenim prikupljanjem otpada gdje će svaka kuća dobiti svoje spremnike-kante, a kontejnere će se ukloniti. Također formiramo zelene otoke koje smo već nabavili i upravo nabavljamo 50-ak novih lijepih kanti za šetališta i šetnice uz more i kalete...

Zimi se tri puta tjedno odvozimo mješoviti komunalni otpad, a ljeti svaki dan, što je odličan standard!

Ali...

Krupni otpad koji pojedinci nelegalno ostavljaju na javnim površinama je uz sav trud do ovog trenutka bilo nemoguće riješiti...

Ilegalni deponij na javnoj površini, vidljiv svima djelatnici očiste, a sutradan je opet isti pun...i tako u nedogled...a u konačnici pojedinci Jelkom i Općinu krive što je nemoguće svaki nelegalni deponij očistiti u najkraćem mogućem roku.

Nužno je hitno promijeniti svijest prema otpadu i početi se drugačije ponašati!!!

Mislim da je zaista bilo dosta i vrijeme je da ovakvim situacijama dođe kraj!!! 

Nejasno je zašto se ovo radi kad svaki vlasnik kuće na području Općine Jelsa jednom godišnje ima pravo na besplatan odvoz krupnog otpada po pozivu u roku od najviše 2-3 dana na kućnome pragu, i to cijeli kamion. Naglašavam besplatno!!! Alternativa je da sami mogu po najavi donijeti krupni otpad na deponij.

I opet unatoč tome, unatoč edukaciji, oglasima, pozivima, obavijestima, opet imamo ovakvih nelegalnih deponija...Nevjerojatno!!!

Ovako nešto ne može se više tolerirati. Koliko god željeli vjerovati u razvijanje svijesti pojedinaca,te izbjegavanje oštrih reakcija činjenica je da jedino izdavanje najviših mogućih novačnih kazni pojedincima koji stvaraju nelegalne deponije može uroditi plodom, i to očekujte.

Pozivam sve još jednom da se urazume, da se osvijeste da živimo u prekrasnoj turističkoj destinaciji i da je ovakvo ponašanje svima na štetu i da je radi ovakvih pojedinaca obraz svih stanovnika i naše turističke destinacije na tapetu...a zapravo većina stanovnika naše općine su kulturni ljudi, koji se pridržavaju pravila, tako se ponašaju, te se i svojim angažmanima trude da naša Općina bude čista i uredna!!!

Ovo nije borba samo Općine...ovo je borba svih nas i samo zajedničkom borbom možemo vjerovati u uspjeh...!!!'.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(67018, "");
Pregledaj komentare
29