Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJNOVIJE S BENA Koncesionar: Pukao nam je biopročišćivač, angažirali smo ovlaštenu tvrtku za sanaciju pukotine

NAJNOVIJE S BENA Koncesionar: Pukao nam je biopročišćivač, angažirali smo ovlaštenu tvrtku za sanaciju pukotine

Županija je zatražila očitovanje tvrtke koja vodi Bene i evo što su im odgovorili

Konačno je utvrđena veza fekalnog potočića u obalnom pojasu Bena i bio jame koncesionara. Naime, u svom očitovanju Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije koncesionar je naveo da je 'došlo do puknuća biopročišćivača pa su angažirali ovlaštenu tvrtku za sanaciju pukotine kako ne bi došlo do onečišćenja okoliša i kako bi uređaj mogao ispravno funkcionirati.' 

Prije samog saniranja izvršili su pražnjenje biopročišćivača i upojnog bunara. Koncesionar navodi da je puknuće unutar biopročišćivača sanirano te da više nema izljeva tekućina. Očekuje da bi tijekom dana mogao dobiti izvješća inspekcijskih nadzora koje će proslijediti Županiji u najkraćem roku. 

Očitovanje koncesionara je dostavljeno Povjerenstvu za praćenje koncesija. 

'Isto tako, više puta smo zatražili i požurivali dostavu obavijesti o postupanju i donesenim zaključcima inspekcijskih službi, koje do ovog trenutka još nismo zaprimili. Kada ih zaprimimo, promptno ćemo ih dostaviti Povjerenstvu. 

Napominjemo kako sukladno člancima 9. i 10. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, Povjerenstvo za praćenje i izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama na području Županije izvještava davatelja koncesije o uočenim nepravilnostima te se koncesionar poziva da u roku od 30 dana uskladi svoje postupanje s ugovorom o koncesiji te izjasni o razlozima zbog kojih mu se može oduzeti koncesija. 

Po isteku tog roka, u slučaju da koncesionar ne uskladi svoje postupanje s Ugovorom o koncesiji, davatelj koncesije može oduzeti koncesiju sukladno preporukama Povjerenstva, što je regulirano odredbama članaka 70. – 73. Zakona o koncesijama', stoji u odgovoru Matee Dorčić, pročelnice Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

Vaša reakcija na temu