Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: CPW NE Region Nesretni los dvije je godine lutao naokolo noseći automobilsku gumu oko vrata

Nesretni los dvije je godine lutao naokolo noseći automobilsku gumu oko vrata

Taj neobičan ‘nakit‘ bio je na kraju težak 16 kilograma

Pune dvije godine jedan je nesretni los lutao naokolo, oko vrata noseći neobičan nakit: automobilsku gumu. Tog ružnog tereta konačno je riješen, objavili su iz Colorado Wildlife Parks.

Kako piše Guardian, los je star četiri i pol godine i težak je 270 kilograma. Uspavan je tek iz četvrtog pokušaja, jer je dosta dugo bježao onima koji su mu htjeli pomoći. Čim je zaspao, ljudi su odmah skočili i izrezali gumu koja mu je visila oko vrata. Nisu imali puno vremena za to, pa su sve obavili dosta brzo. Bilo je važno samo čim prije maknuti tu gumu i otići dalje od losa.

Guma je na kraju, s obzirom na sve ono što se u njenoj unutrašnjosti skupilo, težila oko 16 kilograma. Ono što je iznenađujuće je činjenica da je vrat nesretne životinje u sasvim dobrom stanju. To njegovi spasioci nisu očekivali. Na njemu je, osim malog dijela dlake koji je nedostajao, tek jedna malena rana.

Los je prvi put primijećen 2019. godine i od tada su ga pokušavali uloviti. Ovoga je puta bilo uspješno, no mnoge druge životinje koje su se zaplele u svari poput košara za rublje, ukrasnih lampica za bor, komada namještaja i mreža za ljuljanje nisu bile sretne kao ovaj los, prenosi Jutarnji list.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare