Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nova solarna elektrana na Klisu: Đano Trade na putu do ušteda i održivosti
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Nova solarna elektrana na Klisu: Đano Trade na putu do ušteda i održivosti

'Investiranjem u nova solarna rješenja tvrtke pokazuju da solarna energija više nije samo trend, već ključ održivog i društveno odgovornog poslovanja'

Hrvatska sve sigurnije hvata val održivosti koji je u posljednjih nekoliko godina zapljusnuo svijet. Spletom različitih globalnih tržišnih okolnosti, prijelaz na solarnu energiju nikada nije bio isplativiji pa je jako brzo postao nezaobilazna opcija za različite industrijske sektore u zemlji. Od velikih industrijskih postrojenja i trgovačkih lanaca do javnih ustanova i privatnih kućanstava, solarni paneli postaju neizostavan dio energetskog portfelja.

Već je mnoštvo primjera i na području Splitsko-dalmatinske županije koji potvrđuju kako se energetski sektor uistinu mijenja u korist obnovljive energije, a jedan od njih pronalazimo i na Klisu. 

Đano Trade je zbog svoje dugogodišnje prisutnosti na tržištu već dobro poznat kao vodeća tvrtka koja nudi širok spektar malih poljoprivrednih strojeva, alata i strojeva za šumarstvo, održavanje parkova i vrtova, agregate te usluge najma i servisa opreme svih proizvođača koje zastupa. Kao vodeći servisno prodajni centar u Dalmaciji, još od 2007. godine uspješno posluju radeći s proizvodima najkvalitetnijih svjetskih proizvođača kao što su Honda, Husqvarna, Milwaukee, Pramac, Benassi, Stiga i mnogi drugi. Kroz tako širok spektar usluga i proizvoda, tvrtka je kroz godine stekla reputaciju stručnosti, pouzdanosti i inovativnosti, a kao takvi su sada prepoznali i važnost kretanja u smjeru obnovljive energije. 

U suradnji s tvrtkom Forte Solar d.o.o., realizirali su projekt izgradnje solarne elektrane na krovu svog servisno prodajnog centra na Klisu. Radi se o elektrani snage 94,3 KW koju čini ukupno 230 solarnih panela postavljenih na način koji omogućuje maksimalno iskorištavanje sunčeve energije i generiranje veće količine električne energije. Uspješnim implementiranjem ove inovativne tehnologije Đano Trade je poduzeo ključne korake do ostvarenja dugoročnih financijskih ušteda i smanjenja ovisnosti o tržišnim fluktuacijama i tradicionalnim izvorima energije.

Kao renomirana tvrtka s bogatim iskustvom postavljanja solarnih elektrana u poslovnom sektoru, iz Forte Solara objašnjavaju kako je osim navedenih očitih benefita ovakva investicija i strateški važna za održavanje konkurentnosti i prilagođavanje zahtjevima suvremenog tržišta kojima se poslovni subjekti sve više prilagođavaju:

'Primjeri iz prakse i brojni poslovni subjekti s kojima svakodnevno surađujemo pokazuju kako su motivi već postali mnogo veći od samih financijskih benefita koji su, s obzirom na način na koji transformiraju budućnost poslovanja, uglavnom presudni. Investiranjem u nova solarna rješenja tvrtke pokazuju da solarna energija više nije samo trend, već ključ održivog i društveno odgovornog poslovanja te stvaranja pozitivnih promjena u svojoj industriji. 

Ono što je također primjetno kod poslovnih klijenata koji su investirali u vlastite solarne elektrane je otvoren dodatan prostor u poslovanju za fokusiranje na nova ulaganja u svoju primarnu djelatnost, pružajući vrhunske proizvode i usluge svojim klijentima zbog čega i tvrdimo da pouzdana i učinkovita solarna rješenja uistinu imaju moć transformirati poslovanje' - kazao je Luka Vetma, direktor tvrtke Forte Solar d.o.o. 

Đano Trade je ušao u svijet solarnih elektrana s vizijom održive budućnosti, a njihova suradnja s Forte Solarom i implementacija solarnih panela na krovu poslovnice predstavljaju konkretan korak prema ostvarenju tog cilja. Kroz ovaj projekt, Đano Trade postavlja novi standard u svojoj industriji i daje pozitivan primjer kako se solarna energija sve više integrira u različite sektore. Primjeri ovakve održive poslovne prakse uskoro bi mogli postati sve češći i s obzirom  i na promjene Zakona o prostornom uređenju Republike Hrvatske koje se tiču područja na kojem je dozvoljeno postavljanje solarnih elektrana kao i procedura vezanih uz dobivanje svih potrebnih dozvola za njihovo postavljanje. Ključna promjena koju donosi novi Zakon o prostornom uređenju je upravo širenje područja na kojem je dozvoljeno postavljati solarnu infrastrukturu što bi na investiranja moglo potaknuti i sve one koji do sada nisu imali potrebne preduvjete. 

Vaša reakcija na temu