Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) NOVI BIZNIS U ZAGREBU Grad nije zaštitio dizajn novih vrećica za smeće, na tržnicama se pojavile jeftinije kopije

NOVI BIZNIS U ZAGREBU Grad nije zaštitio dizajn novih vrećica za smeće, na tržnicama se pojavile jeftinije kopije

'Ide k’o halva'

Zagrepčani će od 1. listopada miješani otpad morati bacati isključivo u plavim 'ZG vrećicama', koje ovisno o veličini, koštaju dvije, četiri i osam kuna. Vrećice će biti volumena 10 litara, 20 litara i 40 litara, što znači da će koštati 20, 40, 80 kuna za deset komada, piše RTL.

Te bi vrećice trebale bi biti u prodaji na više od 500 mjesta u gradu, uključujući trgovine, trgovačke centre, kioske i poslovnice Zagrebačkog holdinga.

Posljednjih se dana se po društvenim mrežama širi glasina kako Zagreb nije zaštitio dizajn svojih vrećica te da su počele izrađivati privatne kompanije i naplaćivati po manjoj cijeni.

Danas je zastupnik gradske skupštine Renato Petek objavio fotografiju tih vrećica za koju tvrdi da je snimljena jutros na zagrebačkoj tržnici.

Vrećice na fotografiji izgledaju jednako kao one koje će prodavati Grad Zagreb, a cijena na njima je 15 kuna za paket od 10 litara, 25 za 20 litara i 40 za 40 litara.

'Zanimljiv se proizvod pojavio jutros na tržnici. Kažu mi prisutni, ide k’o halva', napisao je Petek uz fotografiju.

Vaša reakcija na temu