Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Od Ovčica do Zente čisti se podmorje

Od Ovčica do Zente čisti se podmorje

Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split u suradnji s Hrvatskim ronilačkim savezom, Gradom Splitom i TZ Grada, Splitsko-dalmatinskom županijom i Zajednicom tehničke kulture grada Splita organizira 'Split-Eko 2020.'

Povodom svjetskog dan zaštite okoliša Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split u suradnji s Hrvatskim ronilačkim savezom, Gradom Splitom i TZ Grada, Splitsko-dalmatinskom županijom i Zajednicom tehničke kulture grada Splita, ove godine organizirlo je ekološku akciju čišćenja podmorja u Splitu na akvatoriju gradskih plaža. Ekološka akcija 'SPLIT – EKO 2020'. Akcija se upravo održava na gradskim plažama na akvatoriju Zenta – Ovčice i trajat će do nedjelje.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). U proteklih četrdesetak godina ova manifestacija je izrasla u jedan od najjačih mehanizama kojima Ujedinjeni narodi podižu svijest ljudi širom našeg planeta o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice i potiču ih da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve. REK HVIDR-a Split je od utemeljenja 1996. svake godine prisutan kako na sudjelovanju tako i na suorganizaciji ili pak samostalnoj organizaciji ronilačko-ekoloških akcija čišćenja u što dostojnijem obilježavanju ovog značajnog datuma.

Ova ekološka akcija je jedna od 20-tak eko-akcija koje provode ove godine, pored drugih brojni aktivnosti gdje se volonterskim radom nesebično žrtvuju za bolju i sigurniju društvenu zajednicu. 

Za sve sudionike organizator je osigurao tehničke preduvjete za provedbu, te okrijepu sudionika, a za goste sudionike iz udaljenih krajeva ronilački izlet u nedjelju 7. lipnja.

Vaša reakcija na temu