Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Od trenutka ulaska u gradilište do početka rada Centra u Lećevici trebat će oko godinu i pol dana

Od trenutka ulaska u gradilište do početka rada Centra u Lećevici trebat će oko godinu i pol dana

Od 2014. do 2017. izrađeno je preko 80 dokumenata i provedeno na desetke upravnih postupaka te je pripremljena vrlo zahtjevna dokumentacija

Projekt CGO u Općini Lećevica uvršten je na Listu strateških projekata Vlade RH, što će  projektu dati dodatni zamašnjak u smislu ubrzavanja preostalih administrativnih postupaka. Početak rada županijskog centra za gospodarenje otpadom planira se krajem 2021. godine. 

Regionalni centar čistog okoliša (RCČO) je u posljednje tri i pol godine, odnosno u periodu od 2014. do danas, obavio je sve pripreme za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i šest pretovarnih stanica na području Splitsko-dalmatinske županije. Obiman i mukotrpan posao prikupljanja dokumentacije, koji je nailazio na niz nepredviđenih prepreka i otezanja, podrazumijeva ishođenje opsežne studijske i projektno-tehničke dokumentacije kao osnove pokretanja upravnih postupaka za ishođenje potrebnih dozvola. Ukratko, u trogodišnjem periodu do 2014. do 2017. godine izrađeno je preko 80 dokumenata i provedeno na desetke upravnih postupaka te je pripremljena vrlo zahtjevna dokumentacija.


Od uistinu opsežne dokumentacije koja je sređivana tijekom godina, u infografici vam donosimo pregled najvažnijih ishođenih dokumenta u posljednje tri i pol godine, bez kojih gradnja CGO u Lećevici ne bi bila moguća.
Projekt je u cijelosti pripremljen u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnicima Europske komisije (JASPERS) te slijedi postupak direktne dodjele sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a kraj 2017. i početak 2018. godine obilježen je intenzivnim pripremama za raspisivanje natječaja za izvođače radova.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, završeno je savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za Tehničku pomoć, a tijeku je savjetovanje sa Usluge informiranja, komunikacije i vidljivosti, a do o kraja ožujka provest će se savjetovanja za nadzor, projektiranje i radove. 

Po završetku svih javnih natječaja i odabira izvođača radova, planira se pristupiti fazama realizacije projekta što znači da konačno kreće faza realizacije županijskog  CGO  i šest pretovarnih stanica. Od trenutka ulaska u gradilište, do početka rada centra trebat će oko godinu i pol dana. Stoga, očekuje se da će CGO u Lećevici nakon probnog rada, biti pušten u pogon krajem 2021. godine.


Vaša reakcija na temu