Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ODJEĆA, OBUĆA, NAMJEŠTAJ Čistoća pokrenula Facebook grupu za doniranje korištenih stvari
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

ODJEĆA, OBUĆA, NAMJEŠTAJ Čistoća pokrenula Facebook grupu za doniranje korištenih stvari

'Ovakav način razmjene prilika je za smanjenje broja divljih deponija koji se znaju pojaviti u Splitu'

Čistoća d.o.o. Split otvorila je Facebook grupu otvorenog tipa namijenjenu isključivo doniranju korištenih stvari. U grupi pod nazivom Pokloni, lako je građani će moći sami objavljivati i poklanjati korištenu odjeću, obuću, namještaj i druge predmete, a sve kako bi se ojačala svijest o važnosti smanjenja otpada te kako bi ih se potaknuli da humanim činom pomognu jedni drugima i produže vijek trajanja i korištenja svakodnevnih predmeta.

'Umjesto divljeg odlaganja glomaznog i drugog otpada, želimo građanima dati jednostavnu mogućnost da predmete koje više ne koriste pokušaju pokloniti nekome kome su potrebni. U slučaju da stvari nisu više pogodne za korištenje i uistinu su otpad, naši građani na raspolaganju imaju redovit i besplatan odvoz glomaznog otpada, kao i četiri reciklažna dvorišta', rekao je Andrija Čaljkušićglavni analitičar Operativno tehničke službe Čistoće d.o.o. Split.

Ovakav način razmjene, smatraju u Čistoći, prilika je za smanjenje broja divljih deponija koji se znaju pojaviti u Splitu. Splićani će sami moći objaviti fotografirane predmete koje žele pokloniti ili iste zatražiti dok će im se zainteresirani građani javljati u komentarima ili privatnom porukom.

'Pozivamo sve građane da se pridruže grupi Pokloni, lako je, doniraju svoje stvari sugrađanima i tako sudjeluju u smanjenju količine otpada i širenju dobrih djela', poručuju iz tvrtke.

Do kraja ljeta 2023. godine bit će postavljeno ukupno 385 polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima, a sljedeće još 400. Karepovac, Orišac, Pujanke i Kopilica četiri su splitska reciklažna dvorišta na kojima stanovnici Splita mogu odlagati čak 49 vrsta otpada besplatno i tako sudjelovati u održavanju čistoće grada.

Sve dodatne informacije o odvajanju otpada mogu se potražiti na web stranici Odvoji, lako je, a informirati se kontinuirano možete i na Facebook Instagram stranici Čistoće d.o.o. Split. 

Vaša reakcija na temu