Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OŠ Ivana Mažuranića u Obrovcu Sinjskom nakon energetske obnove seli u A energetski razred

OŠ Ivana Mažuranića u Obrovcu Sinjskom nakon energetske obnove seli u A energetski razred

Radovi na energetskoj obnovi započeli su u kolovozu, a planirani rok završetka je svibanj 2020. godine

Osnovna škola Ivan Mažuranić u Obrovcu Sinjskom od iduće školske godine trebala bi zasjati u novom ruhu, toplija i ugodnija za rad i boravak učenika i nastavnika. Naime, u tijeku su radovi na energetskoj obnovi škole ukupno vrijedni 4,5 milijuna kuna od čega se bespovratnim sredstvima iz fondova EU sufinancira u visini 1.783.681,99 kuna ili 39,57%. Očekuje se da će škola, po završetku energetske obnove, iz sadašnjeg D, prijeći u A energetski razred što znači da će ostvariti značajne uštede energije i poboljšanje uvjeta za još kvalitetnije školovanje.


Radovi na energetskoj obnovi započeli su u kolovozu, a planirani rok završetka je devet mjeseci od dana potpisivanja ugovora, odnosno do svibnja 2020. godine. Do sada su izvršeni radovi zamjene krova na kamenom dijelu zgrade te oblaganje zidova gipskartonskim pločama uz postavljenje projektom predviđene, termo izolacije. Izvršeni su radovi u toplovodnom kotlovskom postrojenju, izmijenjena su rasvjetna tijela.  U tijeku je dovršavanje postavljanja vanjske termo ovojnice kao i postavljanje toplinske izolacije ispod limenog krova. Predstoji nam izmjena građevinske stolarije i dovršavanje vanjske termo ovojnice, kao i ugradnja rasvjetnih tijela u prostore kamenog dijela zgrade.

- Energetskom obnovom škola puno dobiva na ostvarenju uvjeta za kvalitetno školovanje. U posljednje vrijeme škola je odlično opremljena tehničkim pomagalima i multimedijom. Spojeni smo na optički kabel te očekujemo uključenje u projekt e-Škole što će dodatno poboljšati uvjete školovanja naših učenika - najavio je ravnatelj Tomislav Budimir.


Energetska obnova škole Ivan Mažuranić u Obrovcu Sinjskom vrijedna je ukupno 4.508.130,10, od čega se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira iznos od 1.783.681,99 kuna ili 39,57%. Sredstva Splitsko-dalmatinske županije u energetskoj obnovi škole Ivan Mažuranić u Obrovcu Sinjskom iznose  1.193.759,29 kn.

Vaša reakcija na temu