Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVARANJE ĆE JOŠ MALO KASNITI Botanički vrt u problemima, pokrenut upravni postupak zbog gradnje bazena bez građevinske dozvole

OTVARANJE ĆE JOŠ MALO KASNITI Botanički vrt u problemima, pokrenut upravni postupak zbog gradnje bazena bez građevinske dozvole

'Grad Split poduzeo je sve korake u cilju pozitivnog okončanja inspekcijskog nadzora'

Zbog bazena u Botaničkom vrtu koji je izgrađen bez građevinske dozvole, Građevinska inspekcija pokrenula je upravni postupak protiv investitora, potvrđeno nam je u Državnom inspektoratu. 

'Obavljen je inspekcijski očevid predmetne lokacije, no s obzirom da je upravni postupak u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi više detalja prije okončanja istog', stoji u odgovoru Državnog inspektorata. 

Što kažu u Gradu Splitu? Kašnjenje je već bilo ukalkulirano zbog problema s dobavom biljnog materijala. Izvođač radova, tvrtka TEH gradnja, angažirala je prošle godine kao podizvođača tvrtku Cvjetko bivšeg šefa splitskog HDZ-a Vice Mihanovića. Posao vrijedi milijun i pol kuna, no sve biljke nisu uspjeli nabaviti, što zbog nedostupnosti, što zbog zabrane uvoza na teritorij EU. Sada je problem i bazen sagrađen bez građevinske dozvole. 

'Postupak građevinske inspekcije i dalje je u tijeku, a Botanički vrt će biti otvoren za javnost nakon tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole. Naime, Grad Split je po uputama građevinske inspekcije odmah poduzeo sve korake u cilju pozitivnog okončanja inspekcijskog nadzora. U postupku je ishođenje građevinske dozvole. Očekujemo stoga da će Botanički vrt biti otvoren za javnost tijekom jeseni. Sami postupak nije rezultirao novim nepredviđenim troškovima van onih koji se odnose na doradu projektno-tehničke dokumentacije u svrhu ishođenja građevinske dozvole, ali je prolongirao planiranu primopredaju', navodi Služba za razvoj grada. 

Projekt uređenja Botaničkog vrta zamišljen je u vrijeme administracije bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. S početnih tri milijuna kuna, cijena uređenja skočila je gotovo pet puta. Grad Split aplicirao je za europska sredstva s početnim iznosom, ostatak će se morati podmiriti iz gradske blagajne. 

Planirano je da u novouređenom Botaničkom vrtu radno mjesto pronađe osam ljudi, voditelj, nadvrtlar, pet vrtlara i administrativni djelatnik. Bit će zaposlenici Park šume Marjan i birat će se na javnom natječaju. Kada se uređenje konačno privede kraju, izvođač bi trebao izvršiti primopredaju s Gradom Splitom koji bi poslije prepustio Botanički vrt na upravljanje Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan.

Vaša reakcija na temu