Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Otvoreni su polupodzemni spremnici na osam novih lokacija u Splitu!

Otvoreni su polupodzemni spremnici na osam novih lokacija u Splitu!

Evo gdje se nalaze

'Ugradnja polupodzemnih spremnika se iz Gradskog kotara Plokite proširuje i na ostatak grada. Spremnici su postavljeni i dostupni građanima na osam novih lokacija od kojih se šest nalazi u GK Bol, a dvije na području GK Kman. Na svakoj od tih lokacija ugrađeno je po četiri spremnika u koje građani mogu odlagati miješani otpad, biootpad, papir te plastiku i metal. Kontinuirano radimo na poboljšanju komunalne infrastrukture, nastojimo građanima maksimalno olakšati odvajanje otpada i u konačnici, potaknuti ih na brigu o svome gradu', izjavio je Ivica Puljak, gradonačelnik grada Splita.

U GK Bol polupodzemni spremnici postavljeni su na adresama Put Plokita 57, Mažuranićevo šetalište 51 i 28, Velebitska 22, Dubrovačka 43 te Vukovarska 49 dok se u GK Kman nalaze u Šibenskoj ulici kod kućnih brojeva 3 i 35. U narednih nekoliko dana, s područja gdje su postavljeni novi polupodzemni spremnici, djelatnici Čistoće uklonit će sve kontejnere od 1100 litara koji se nalaze u blizini tih lokacija.

'Osim spomenutih šest lokacija, u gradskom kotaru Bol ugrađeni su spremnici i na jednu dodatnu lokaciju čije se otvaranje za javnost očekuje uskoro. U drugoj fazi postavljanja, točnije krajem ove godine i početkom 2024. u planu je ugradnja spremnika na većem broju lokacija na području GK Bol. Uz Bol, u tijeku je postavljanje polupodzemnih spremnika u ostale kotare u gradu pa se tako već odvija ugradnja spremnika u kotarima Lokve, Kocunar, Kman i Gripe', rekao je Andrija Čaljkušić, direktor operativne službe Čistoće d.o.o. Split zadužen za koordinaciju i postavljanje polupodzemnih spremnika.

Osim lokacija na koje se tek ugrađuju polupodzemni spremnici, u Splitu su u proteklih mjesec dana postavljeni spremnici na druge lokacije na Kmanu i Kocunaru te se njihovo otvaranje za javnost očekuje uskoro. Dakle, kotari Bol, Kman i Kocunar u narednom periodu bit će opremljeni s velikim brojem polupodzemnih spremnika što će građanima uvelike olakšati proces odvajanja otpada.

Ugradnja polupodzemnih spremnika će se tijekom ove godine s Plokita, Bola i Kmana proširiti u sve ostale gradske kotare, a odvajanjem korisnog otpada u za to predviđene spremnike, građani Splita utjecat će direktno na smanjenje onečišćenosti vode, zraka i tla, uštedu energije i smanjenje količine otpada kojeg više nije moguće reciklirati.

Vaša reakcija na temu