Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OVAKO TO RADI PEOVICA! Omiška komunalna tvrtka predstavila online platformu za građane!

OVAKO TO RADI PEOVICA! Omiška komunalna tvrtka predstavila online platformu za građane!

Svi korisnici njihovih usluga su na mjesečnim računima za travanj dobili korisničko ime i lozinku

Peovica d.o.o., komunalna tvrtka iz Omiša se bavi prikupljanjem otpada na području gradova Omiš i općine Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje. Tvrtka je sredinom svibnja u suradnji s Locasticom razvila novu online platformu za građane koja im nudi detaljan uvid u raspored odvožnje otpada, lokacije reciklažnih dvorišta te u konačnici - izlist mjesečnih računa i podatke za uplatu istih.

Prema postavljenim ciljevima Europske Unije iz 2018. godine, države članice će do 2025. godine morati reciklirati najmanje 55% komunalnog otpada, a do 2035. godine čak 65% otpada. Dok većina lokalnih komunalnih tvrtki još uvijek traži model kojim će ispuniti uvjete, Peovica je odavno postavila temelje za zadovoljavanje spomenutih direktiva.

Nove flote reciklažnih vozila, e-Zahtjevi za odvožnju, razvoj mobilne aplikacije, uvođenje otpadomjera te redovne edukacije građana su samo neke od aktivnosti koje je omiško poduzeće implementiralo u posljednjih nekoliko godina, no sudeći prema novim informacijama koje nam stižu iz Peovice - na tome ne planiraju stati!

Od sredine svibnja, Omišani svojim otpadom upravljaju - online!

U suradnji sa splitskom softverskom agencijom Locastic, omiški komunalci su razvili inovativnu platformu za građane i građanke grada Omiša koji na web stranici Moja Peovica imaju priliku u svakom trenutku saznati raspored odvožnje otpada, potrošnju, iznos mjesečnog računa te podatke za uplatu.

- Dio naše vizije i misije je osigurati najkvalitetniju moguću uslugu našim korisnicima. S tim ciljem započeli smo dugoročnu suradnju sa splitskim Locasticom koji su nam razvili novu web stranicu, kao i aplikaciju za mobilne uređaje. Taj posao nastavljamo i dalje kroz uvođenje potpuno personaliziranog praćenja rasporeda odvoza, potrošnje tj. pražnjenja spremnika/korištenja magnetske kartice, stanja računa, te mogućnosti plaćanja računa online. Daljnji koraci u razvoju sustava uključuju push obavijesti na smartphone aplikaciji a vezano za kalendar odvoza za svaku pojedinu frakciju, uz istovremenu integraciju GPS podataka s naših vozila. U doba kad helikopteri i ostale letjelice istražuju Mars, ovo je najmanje što možemo napraviti za naše korisnike - rekao nam je Leonardo Ljubičić, direktor tvrtke Peovica.

Svi korisnici usluga tvrtke Peovica d.o.o. su na mjesečnim računima za travanj dobili korisničko ime i lozinku s kojom se mogu spojiti na Moja Peovica te u svakom trenutku imati uvid u važne informacije oko gospodarenja otpadom.

Vaša reakcija na temu