Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametni solarni spremnici u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici u Parku prirode Biokovo

Postavljeni su na samom ulazu

Park prirode Biokovo sa  vidikovcem Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Iz Parka poručuju kako posebno brinu o zaštiti okoliša i održivom razvoju. 

- Prepoznala je to tvrtka A1 Hrvatska koja nam je donirala pametne spremnike za otpad. Pametni spremnici za otpad koje je donirala A1 Hrvatska nalaze se na samom ulazu u Park prirode Biokovo ispred recepcije. Opremljeni su solarnim panelom što ih čini samoodrživima. Zahvaljujući ugrađenoj preši, kapacitet im se povećava za 10 puta te se tako smanjuje učestalost pražnjenja odnosno odvoza otpada - poručuju iz Parka prirode Biokovo. 

Pojašnjavaju dalje kako uz IoT senzore napunjenosti i opremu za komuniciranje s A1 Digital IoT cloud platformom u realnom vremenu omogućen je uvid u status i stanje spremnika. Komunikaciju ostvaruju A1 NB IoT mrežom koju karakterizira nacionalna pokrivenost, pouzdanost i sigurnost te povezivanje velikog broja pametnih uređaja i senzora. 

Vaša reakcija na temu