Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Počinje podjela manjih spremnika za biootpad stanovnicima obiteljskih kuća na Neslanovcu i Brdima

Počinje podjela manjih spremnika za biootpad stanovnicima obiteljskih kuća na Neslanovcu i Brdima

Građani će dobiti i detaljne upute za odvajanje

Čistoća Split u subotu započinje s podjelom spremnika za biootpad od 80 i 120 litara stanovnicima obiteljskih kuća i manjih objekata na području gradskih kotara Neslanovac i Brda. Svi korisnici usluga koji već posjeduju manji spremnik za miješani komunalni otpad, dobit će sličan, namijenjen odvajanju biorazgradivog otpada.

Biootpad je kuhinjski otpad (ostaci od pripreme hrane) i vrtni ili zeleni otpad te zauzima skoro trećinu kućnog otpada i vrijedna je sirovina za proizvodnju kvalitetnog komposta.

- Spremnici za biootpad rezultat su projekta nabave provedenog u suradnji Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Grada Splita te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Podsjećamo, Grad Split sudjelovao je u projektu Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada koji se financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nabava spremnika sufinancirana je s 85% bespovratnih EU sredstava, dok su preostala sredstva osigurali Grad Split i Fond - poručuju iz Čistoće.

Zaključuju kako će o početku odvoza biorazgradivog otpada iz dodijeljenih spremnika građani biti na vrijeme obaviješteni (dotad spremnik ne trebaju koristiti) te će dobiti detaljne upute za odvajanje biorazgradivog otpada. 

Vaša reakcija na temu