Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pogled u plavo gostovao u Sevnici

Pogled u plavo gostovao u Sevnici

Slovenci ugostili hrvatske ronioce

Edukativno-ronilački projekt Pogled u plavo koji povezuje hrvatske i slovenske ronioce gostovao je dva dana u Sloveniji, Općini Sevnica u organizaciji Agencije Plava promocija, Općine Sevnica i ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica.

Tijekom dva dana gostovanja besplatno je zaronilo više od 250 djece koja su imala jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor instruktora ronjenja u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima 10 metarskog bazena Pogled u plavo.

Zaronom u bazen djeca i ostali posjetitelji projekta imali su priliku uživati u razgledavanju ljepota podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Ova jedinstvena ronilačko edukativna manifestacija u Sevnici gostuje već petu godinu uz veliku podršku Općine Sevnica u realizaciji projekta koji je besplatan za sve posjetitelje. 

'Izuzetno nas raduje što već petu godinu imamo priliku ugostiti hrvatske ronioce i projekt Pogled u plavo kako bi našim građanima, a posebno djeci približili ronjenje kao aktivnost na jedan siguran način. Vrlo je važno da potaknemo našu djecu od malih nogu na bavljenje sportom i ronilačkim aktivnostima te ih ujedno potičemo da se uključuju u ovakve i slične edukativne programe. I ove godine odaziv posjetitelja je izuzetno dobar, a posebno se raduju naši najmlađi. Također, ovo je sjajan projekt koji kroz ronilačke aktivnosti povezuje hrvatske i slovenske ronioce s ciljem prenošenja znanja i iskustva', istaknuo je župan Općine Sevnica, Srečko Ocvirk.

Djeca i ronioci početnici savladavali su osnovne tehnike i vještine ronjenja pod stručnim vodstvom ronioca vatrogasne enote PGD Sevnica, ronioca ronilačkog tima Pogleda u plavo uz podršku Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

Logističku i edukativnu podršku te veliki obol projektu pružili su ronioci vatrogasne enote PGD Sevnica koji podržavaju projekt nekoliko godina s ciljem jačanja suradnje hrvatskih i slovenskih ronioca.

'Veliki broj naših Sevničana ljetuje u Hrvatskoj, a samim tim ovo je sjajan projekt koji nas dodatno povezuje kroz ronjenje i ronilačke aktivnosti. Naša mladež ima jedinstvenu priliku na siguran način okušati se u ronjenju i upoznati ronilačku opremu, a za njih je ovo jedno nezaboravno iskustvo. Vrlo je važno što ovaj projekt daje poseban naglasak na sigurnost jer nema strujanja i dobra je vidljivost, samim tim početnici nemaju strah zaroniti u bazen. Nama su edukacije u ronjenju izuzetno važne i potrebne jer se na našem području nalazi nekoliko hidroelektrana, a jedna od potencijalno velikih opasnosti su i nesreće na vodi te  ujedno imamo i koncesiju Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije za spašavanje iz tekućih i stajaćih voda Općine Sevnica', rekao je Gašper Janežić, instruktor ronjenja i voditelj ronilačkog tima PGD Sevnica.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, veliku podršku u provedbi projekta i besplatnih probnih ronjenja pruža HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.)  dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com koji već godinama podržavaju promociju ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti.

Vaša reakcija na temu