Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Polupodzemni spremnici otvoreni za građane na šest novih lokacija u Splitu
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Polupodzemni spremnici otvoreni za građane na šest novih lokacija u Splitu

Iz Čistoće pozivaju građane da poštuju upute o odvajanju otpada

Nastavljamo s ugradnjom polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima. Novi spremnici od danas su dostupni građanima na korištenje na šest novih lokacija, poručuju iz Čistoće.

Spremnici su otvoreni na adresama Pujanke 69, Pujanke 79, Pujanke 24/1, Vukovarska 147 i Vukovarska 171 na području GK Pujanke te kod Jeretove 11 na području GK Split 3.

Na svakoj lokaciji nalaze se spremnici za miješani otpad, biootpad, papir te plastiku, tetrapak i metal. Spremnici s crnim poklopcem namijenjeni su odlaganju miješanog komunalnog otpada, oni s plavim poklopcem su za papir, spremnici sa žutim poklopcem za plastičnu, metalnu i tetrapak ambalažu, dok se u spremnike sa smeđim poklopcem odlaže biootpad. Građani staklenu ambalažu nastavljaju odlagati u postojeće tamno zelene spremnike, dok tekstil, obuću i druge vrste otpada mogu odlagati u reciklažnim dvorištima Karepovac, Orišac, Pujanke i Kopilica ili mobilnim reciklažnim dvorištima.

'Prednosti polupodzemnih spremnika su: veći kapacitet spremnika - veći volumen na jednakom nadzemnom prostoru, smanjenje neugodnih mirisa, neprisutnost životinja, estetika, higijena, nemogućnost ili znatno manja mogućnost prebiranja, manji rizik od požara i vjetra, smanjenje buke pri pražnjenju, podizanje poklopca sigurno i ergonomski (minimalno fizičko opterećenje). Još jednom pozivamo Splićane da poštuju upute o odvajanju otpada kao i raspored odvoza glomaznog otpada te da razvijaju naviku korištenja reciklažnih dvorišta u koja se besplatno može odložiti čak 49 vrsta otpada', poručuju iz Čistoće.

Vaša reakcija na temu