Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POZIV Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu

POZIV Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 9. rujna

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je drugi poziv za dodjelu sredstava 'Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu'.

Cilj je doprinos postizanju nacionalnih klimatskih i energetskih ciljeva definiranih Integriranim nacionalnim energetskim i klimatskim planom Republike Hrvatske za razdoblje 2021.-2030.:
- povećanje udjela OIE (obnovljivih izvora energije) u bruto finalnoj potrošnji energije i smanjenje emisije stakleničkih plinova Republike Hrvatske do 2030. godine
 
Raspoloživi iznos sredstava iz Modernizacijskog fonda u okviru ovog Poziva iznosi 33.813.570,33 eura.

Unutar navedenog raspoloživog iznosa Modernizacijskog fonda, sredstava će se raspodijeliti prema vrsti ulaganja u:
fotonaponske elektrane - alokacija 18.813.570,33 eura
elektrane na biomasu - alokacija 7,500.000,00 eura
bioplinske elektrane - alokacija 7.500.000,00 eura

Stopa sufinanciranja iznosi 30 % - 80 %, ovisno o veličini poduzeća i kategoriji potpomognutog područja sukladno članku 107. stavku 3. točka (a) i točka (c) Ugovora o funkcioniranju Europske unije i Programu potpore. Maksimalni intenziteti potpore primjenjuju se u odnosu na prihvatljive troškove nastale prema mjestu ulaganja, a ne prema mjestu sjedišta Prijavitelja i navedeni su u tekstu Poziva.

Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu: 
- najniži iznos 100.000 eura
- najviši iznos 5.000.000 eura

Prihvatljivi prijavitelji

Prijavitelji u sklopu ovog poziva mogu biti trgovačka društva i obrtnici odnosno mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, koji temeljem Odluke NKD, pripadaju području C Prerađivačka industrija i području D odjeljku 35.30 Opskrba parom i klimatizacija.

Podnošenje projektnih prijedloga na Poziv započinje 9. srpnja 2024. godine u 9 sati.
Rok za dostavu projektnih prijedloga na Poziv završava 9. rujna 2024. godine u 9 sati.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu