Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Poznato je tko je novi predsjednik Uprave Ine

Poznato je tko je novi predsjednik Uprave Ine

Jozsef Simola i Ferenc Horvath ponudili su ostavke prošlog tjedna, a prije njih to isto je učinio i predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon

Péter Ratatics bit će predsjednik Uprave INA-a, doznaje RTL, dok će preostala dva mađarska člana biti Krisztian Pulay i Berislav Grašo. Uz njih će na sjednici Nadzornog odbora kompanije u srijedu biti predložena i tri hrvatska člana kompanije.

Dva mađarska člana Uprave INA-e Jozsef Simola i Ferenc Horvath ponudili su ostavke prošlog tjedna, a prije njih to isto je učinio i predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon kojeg će zamijeniti Ratatics.

Velika smjena na čelu ove kompanije dogodila se nakon izbijanja megaafere u kojoj je plin iz INA-e prodavao po niskim cijenama, a potom preprodavao po višim. Procjenjuje se da je INA time oštećena za više od milijardu kuna.

Sam Péter Ratatics koji dolazi na čelo uprave rođen je 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju 2006. godine u Budimpešti. Počeo je raditi 2007. godine za MOL gdje je obnašao brojne rukovodeće pozicije, tako je bio i viši potpredsjednik korporativnog Centra odgovoran za aktivnosti nabave, ljudskih resursa i komunikacija MOL grupe.

Postao je 2016. godine glavni operativni direktor za korisničke usluge Grupe MOL, a 2018. godine promaknut je na poziciju izvršnog potpredsjednika za korisničke usluge. Ratatics je postao član Izvršnog odbora MOL grupe u veljači 2018. godine. Nova čelna pozicija u INA-i neće mu biti prvi doticaj s tom kompanijom. Naime, on je u razdoblju od 2011. do 2018. godine bio član mađarske strane Upravnog odbora.

Ove srijede trebala se održati ranije planirana sjednica Nadzornog odbora Ine, na kojoj su trebali biti razriješeni sadašnji i imenovani novi članovi Uprave kompanije s hrvatske strane, odgođena je jer se jedan od trojice kandidata Vlade Emanuel Kovačić u međuvremenu predomislio.

Iz INA-e su za RTL službeno odgovorili da je Nadzorni odbor INA-e najavljen za idući tjedan. 'To tijelo nadležno je za imenovanja i razrješenja članova Uprave. INA će, kao i dosad, pravovremeno obavještavati javnost o svim donesenim odlukama', naveli su iz INA-e.

Vaša reakcija na temu