Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREDŠKOLCI O ODVAJANJU OTPADA Prošlo ju je 4.000 djece u 75 objekata

PREDŠKOLCI O ODVAJANJU OTPADA Prošlo ju je 4.000 djece u 75 objekata

U suradnji s Čistoćom osmislila Udruga za edukaciju građana Splita

Udruga za edukaciju građana Split je pod sponzorstvom  i inicijatorom tvrtke Čistoća d.o.o. Split je od siječnja 2019. godine do svibnja 2021. održavala edukacije-radionice na temu odvajanje otpada na kućnom pragu. Edukacija se održavala u svim gradskim dječjim vrtićima grada Splita grupacije: Cvit Mediterana, Grigor Vitez, Radost i  Marjan uz sve poštivanje svih epi mjera. Ukupno je educirano preko 4000 djece u 75 objekata.

Razvijali su ekološku svijest kod djece predškolske dobi i usmjeravali ih na odgovorno ponašanje prema odvajanju otpada.

Aktivnosti na nivou skupine su bili educiranje o važnosti očuvanja prirode, pravilnom prikupljanju i odlaganju otpada.Koristili smo isključivo materijale fonda za zaštitu okoliša i prema dozvoli ministarstava znanosti i obrazovanja. Tema radionica u sklopu projekta je odvajanje otpada, prvenstveno papira, plastike, stakla, tetrapaka i bio otpada kako bi djeca naučila da otpad nije smeće te stvorila naviku sakupljanja,razvrstavanja i iskorištavanja otpada u vrtiću i u obitelji. 

Nakon edukacije djeca su dobila na poklon  plave i žute vrećice i metlice su ostavili u svojoj ustanovi  kako bi ih uvijek mogli podsjećati na odgovorno ponašanje prema okolišu. Prema povratnim informacijama djeca uvelike utječu na okolinu i povećava se odvajanje otpada u kućanstvima i javnim ustanovama. 

- Ovim projektom itekako smo se približili stopi većeg odvajanje otpada koje ćemo itekako osjetiti u vremenu koje nam dolazi, te se nadamo da će grad Split postati primjer većim gradovima koji će kvalitetnom edukacijom unaprijediti kvalitetu života . Sljedeće aktivnosti su edukacije o biootpadu i plastika u moru. Pomozimo svi da odvajanje otpada postane zdrava navika, poručuju iz udruge.

Vaša reakcija na temu