Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRKIĆ: Split se nije 'proslavio' odvojenim prikupljanjem otpada

PRKIĆ: Split se nije 'proslavio' odvojenim prikupljanjem otpada

'Najmanje razdvaja u usporedbi s ostalim velikim gradovima'

Splitsko-dalmatinski vijećnik Direkta Jakov Prkić objavio je tablicu Hrvatske agencije za okoliš i prirodu te poručio kako se Split nije proslavio odvojenim prikupljanjem otpada.

'Ako laže koza, ne laže rog. Nešto smo se postotno popravili ali još smo daleko od teško dostižnih 50 %. Najviše zabrinjava što se ukupna količina otpada i dalje povećava, a kako znamo poprilična količina završava na Karepovcu.

Prema izvješću Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Split najmanje razdvaja otpada u usporedbi s ostalim velikim gradovima te se u prošloj godini nalazio na 224. mjestu po količini odvojenog otpada u Hrvatskoj (izračunato iz tablice agencije). Svakako nije za pohvaliti se', poručuje Prkić.


Naglašava kako nije zanemariv ni novčani iznos od 569.967 eura koji je plaćen za loš učinak.

'Zagreb i Osijek su bili znatno bolji od nas prošle godine i to s većim početnim postotkom, što nije zanemarivo jer im je bilo teže ostvariti napredak.
Jasno je kako nas čeka puno rada i truda da postignemo cilj. Očito je kako gospodarenje otpadom nije u fokusu onima koji upravljaju, iako je to najveći komunalni problem svih jedinica lokalne i regionalne samouprave pa tako i grada Splita', upozorava Prkić.

Vaša reakcija na temu