Proglašen prvi stupanj onečišćenja u kanjonu Zrmanje

Proglašen prvi stupanj onečišćenja u kanjonu Zrmanje

Hrvatskim vodama je naloženo da po što hitnijem postupku uklone onečišćenje na vodama i vodnom okolišu

Zadarski župan Božidar Longin je s vodopravnim inspektorom te predstavnikcima Grada Obrovca i Hrvatskih voda obišao kanjon rijeke Zrmanje koji je prije nekoliko dana onečišćen izlijevanjem mazuta iz nekadašnje tvornice glinice. 

Nakon obilaska kanjona proglašen je prvi stupanj opasnosti od onečišćenja te je naloženo Hrvatskim vodama da po što hitnijem postupku uklone onečišćenje na vodama i vodnom okolišu. Dobre su vijesti da nema značajnih šteta po biljni i životinjski svijet.

- Mi smo županija koja veliku brigu posvećuje zaštiti okoliša te održivom razvoju i sigurno je da ćemo dati svoj maksimalan doprinos da zaštitimo kanjon našeg bisera, rijeke Zrmanje. To je problem koji postoji već tridesetak godina i sada smo odlučniji nego ikad da to pokušamo riješiti. Poduzeli smo sve potrebne mjere da saniramo postojeće onečišćenje, ali i da spriječimo potencijalne ekološke probleme u budućnosti. Hrvatske vode pokazale su veliko razumijevanje za ovaj problem i obećali su izraditi operativni plan i financirati projekt sanacije. Vjerujem da ćemo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija uspjeti riješiti ovo, vrlo značajno pitanje za našu županiju - rekao je Longin.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(56580, "");
Pregledaj komentare
29