Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Radi se energetska obnova zgrade PP Solin

Radi se energetska obnova zgrade PP Solin

Rok završetka je studeni ove godine

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinanciralo je  energetsku obnovu zgrade PP Solin  koju je Ministarstvo unutarnjih poslova prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 9. kolovoza 2019. godine, između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva unutarnjih poslova. Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade Policijske postaje Solin iznose 2.462.164,73 kune od čega je 1.034.686,16 tisuća kuna bespovratnih.

Ugovor o radovima zaključen je dana 10. travnja 2020.godine s tvrtkom JUKIĆ-DAM d.o.o.Otok na iznos od 2.475.593,23 kune i s rokom izvođenja od 6 mjeseci. Stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki Kozina d.o.o. Split. Uvođenje izvođača u posao provedeno je 11. svibnja 2020. godine, s rokom završetka radova 11. studenog 2020. godine.

Objekt na adresi Stjepana Radića 134, izgrađen je 1980. godine. Zgrada je upravna, smještena je u objektu koji je po svojim konstrukcijskim karakteristikama ne udovoljava zahtjevima funkcionalnosti prostora za predmetnu namjenu te zahtjevima energetske učinkovitosti. S obzirom na namjenu građevine potrebno je izvršiti rekonstrukciju vanjske ovojnice fasade i ravnog krova, zamjenu dotrajale stolarije, ugradnju visokoučinkovitog sustava grijanja i hlađenja, te ugradnju visokoučinkovite rasvjete.

Svrha projekta je privođenje predmetnog objekta arhitektonskoj funkcionalnosti, višoj energetskoj učinkovitosti te uporabi obnovljivih izvora energije što će izravno utjecati na kvalitetu boravka korisnika i zaposlenika u objektu, bolje uvjete rada zaposlenih te omogućiti potencijalni razvoj i novu kvalitetu pružanja usluga u ustanovi.

Energetskom obnovu zgrade Policijske postaje Solin ostvarit će se smanjenje potrošnje energije za grijanje zgrade za 61,10% i smanjenje emisije CO2 za 67,33%. 

Vaša reakcija na temu