Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RADOVI ISPRED MAKARSKOG HOTELA 'Inspekcija zaštite okoliša nema osnova za daljnje postupanje'

RADOVI ISPRED MAKARSKOG HOTELA 'Inspekcija zaštite okoliša nema osnova za daljnje postupanje'

U moru je formiran plato od tisuću kvadrata

Stanovnici Makarske jučer su se okupili pred plažom kod hotela Romana na kojoj se izvode radovi nasipanja morske obale. Nezadovoljstvo je veliko, Makarani su ogorčeni uništavanjem posljednjih nedirnutih uvala. Bila je i policija, a Županija Splitsko-dalmatinska već je obavijestila kako su investitoru naredili da prekine radove jer za njih nema potrebnu suglasnost. 

Zatražili smo mišljenje Državnog inspektorata. I evo što su odgovorili. 

'Inspekcija zaštite okoliša izvršila je inspekcijski nadzor na predjelu Biloševac u Makarskoj gdje se izvode radovi nasipanja morske obale. Prostor nije zaštićeno područje, niti područje ekološke mreže. Utvrđeno je da investitor i nositelj zahvata izvodi građevinske radove, odnosno, zahvat u prostoru uređenja obalnog pojasa s plažom i pratećim sadržajima. 

Izvršeno je nasipavanje morske obale tako da je u moru formiran plato površine oko tisuću kvadrata nepravilnog oblika od materijala, mineralne sirovine tehničko-građevnog kamena. 

Za ovaj zahvat prethodno je proveden postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš nakon kojeg je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo rješenje. S obzirom na to da je proveden odgovarajući postupak, inspekcija zaštite okoliša u ovom slučaju nema osnove za daljnje postupanje. Napominjemo da je inspekcijski nadzor građevinske inspekcije u tijeku.'

Vaša reakcija na temu