Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Razmišljam EKOlogično: Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena obilježit će se u Solinu

Razmišljam EKOlogično: Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena obilježit će se u Solinu

Riječ je o četvrtom javnom događanju o gospodarenju otpadom u sklopu ovog projekta

U Osnovnoj školi don Lovre Katića u Solinu u četvrtak će se obilježiti Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena u sklopu projekta 'Razmišljam EKOlogično'. 

Program započinje u 11.30 sati sadnjom koštela u školskom vrtu, potom slijedi izlaganje dviju prezentacija na temu 'Mijenjajmo navike, a ne klimu' i 'Školski vrt nekad i sad' koje će izložiti učiteljice Sanja Modrić i Ankica Glavina sa svojim učenicima. Predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o. zaokružit će cijelu priču sa stručnim izlaganjem na temu 'Utjecaj otpada na klimatske promjene' te potaknuti prisutne na EKOlogično razmišljanje. Na kraju događaja proglasit će se pobjednik tematskih plakata koje su izradili učenici osnovnih škola na području projekta (Solin, Podstrana, Klis i Dugopolje) za koje su na dosadašnjim provedenim javnim tribinama posjetitelji glasovali.

Pozivaju se svi građane da sudjeluju u programu te da se priključe građanskoj inicijativi 'Dani kolektivne sadnje drveća' koja sa svojim aktivnostima započinje od 25. do 27. listopada.


Projekt 'Razmišljam EKOlogično' ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine. Nositelj projekta je Grad Solin, a sunositelji aktivnosti su Općine Klis, Podstrana i Dugopolje.


Vaša reakcija na temu